Trener Seltika dobio paket sa bombama!

GLAZGOV, 20. aprila 2011. (Beta-AP) - Paket-bomba koja je poslata treneru Seltika Nilu Lenonu i dvojici istaknutih navijača ovog škotskog fudbalskog kluba bila je prava i mogla je "ozbiljno da naudi", saopštila je policija.

Naprave su poslate u nedeljama posle burnog meča Seltika i žestokog gradskog rivala Rendžersa. Ova dva kluba već dugo su i u verskom sukobu. Paketi su na vreme pronađeni i nisu eksplodirali.

Glavni istražitelj policije u Glazgovu, Džon Mičel, rekao je da je u početku postojala sumnja da su bombe lažne, ali su forenzičari utvrdili da su to bile "autentične naprave".

"Definitivno su mogle ozbiljno da naude osobama koje bi ih otvorile", rekao je on.

Policija nije objavila motive slanja bombi. U Glazgovu i Severnoj Irskoj dugo postoje verski sukobi između navijača Seltika, koji su uglavnom katolici, i pristalica Rendžersa, koji su uglavnom protestanti.

Prva paket-bomba poslata je 4. marta Lenonu, katoliku iz Severne Irske, a druga je pronađena 26. marta u odeljenju za razvrstvanje pošte pored Glazgova.

Još jedan paket, namenjen poslanici Triš Godman, navijaču Seltika, presretnuta je dva dana posle. Treći paket bio je namenjen Polu Mekbrajdu, advokatu koji je zastupao Lenona. Ta bomba pronađena je početkom nedelje.

Pogledajte još