Zvezda "petardirala" Slobodu iz Sevojna

BEOGRAD, 20. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Slobodu Sevojno sa 5:1 u 23. kolu Super lige Srbije i tako se izjednačili po broju bodova sa liderom, Partizanom.

"Večiti" rivali tako subotnji derbi dočekuju sa istim brojem bodova.

Sloboda Sevojno došla je u Beograd sa željom da se nadigrava, a cello prvo poluvreme bilo je otvoreno i oba tima su napadala.

Crveno-beli su poveli u 29. minutu, golom Uroša Ćosića iz šesnaesterca, posle sjajnog duplog pasa sa Darkom Lazovićem.

Samo šest minuta kasnije Sloboda Sevojno je izjednačila posle lepe akcije. Edin Ademović petom je na ivici šesnaesterca dodao loptu Marko Pavićeviću, a ovaj je dodao do Predraga Lazića, koji je savladao Bobana Bajkovića.

U drugom poluvremenu, Zvezda je zaigrala mnogo bolje i angažovanije. U tom delu igre na teren je izašao Li Adi, prvi put posle 17. kola. Njegova pauza bila je izazvana prvo povredom, a onda suspenzijom. On je zamenio Milana Vilotića.

Prednost domaćem timu doneo je Lazović u 55. minutu sjajnim golom sa oko 20 metara, kada je plasirao loptu u mrežu Darka Božovića.

U 66. minutu u strelce se upisao i Andrija Kaluđerović. Njemu je sa desne strane centrirao Kristijan Borha, a centarfor je glavom smestio loptu u mrežu za 3:1.

Posle asistencije, Borha je i postigao gol. On se oslobodio Dragana Radosavljevića i zakucao loptu u mrežu iz šesnaesterca.

Konačni rezultat postigao je Evandro iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena.

Utakmicu je gledalo nešto više od 14.000 gledalaca. Na istočnoj tribini bila je istaknuta zastava u znak protesta zbog toga što će se sledeće kolo igrati dan uoci Uskrsa.

Navijači Zvezde sa severne tribine zapalili su mnoge baklje na kraju utakmice tokom koje su vređali čelnike Fudbalskog saveza Srbije i predsednika Borisa Tadića.

Crvena zvezda: Bajković- Ninkov, Ćosić, Vilotić (od 46. Adi), Mikić - Mijailović - Evandro, Lazović - Vešović (od 54. Borha), Jevtić - Kaluđerović (od 72. Koroman). Trener: Robert Prosinečki

Sloboda: Božović - Vasipić, Bulatović, Maksimović, Radosavljević - Šunjarević, Bosman - Ademović (od 72. Tanušev), Mihajlović, Kovačević - Pavićević (od 61. Tijago). Trener: Ljubiša Stamenković. 

Rezultati 23. kola:

Spartak - OFK Beograd 3:1
(Torbica 53. p, Adamović 86, Nosković 90+2 - Krstić 3.)

Vojvodina - Hajduk 2:1
(Stevanović 25, 58 - Bošković 19)

BSK - Čukarički 3:1
(Jovanović 43, Bošković 70, Vignjević 90 - Kovačević 60)

Smederevo - Partizan 1:4
(Ćeran 45 - Tejgo 11, Babović 19, Iliev 50, vukić 77)

Borac - Rad 0:0

Jagodina - Metalac 0:2
(Stanojević 25, Simović 70)

Javor - Inđija 2:1
(Rendulić 29.p, Hadžibulić 62 - Vučetić 40)

Crvena zvezda - Sloboda PS 5:1
(Ćosić 28, Lazović 54, Kaluđerović 65, Borha 76, Evandro 90 - Lazić 35)

Pogledajte još