Murinjo i Ronaldo uzeli Barsi trofej!

BEOGRAD, 20. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Real Madrida osvojili su trofej Kupa Španije, pošto su posle produžetaka bili bolji od Barselone sa 1:0, u finalu odigranom na stadionu Mestalja u Valensiji.

Trijumf Madriđanima doneo je Kristijano Ronaldo golom u 103. minutu, kada je udarcem glavom, posle centaršuta Anhela Di Marije sa leve strane, savladao golmana Hosea Manuela Pinta.

Igrači Barselone nakon toga pokušali su da dođu do izjednačenja koje bi donelo izvođenje penala, ali nisu uspeli da stvore priliku iz koje bi ugrozili golmana Ikera Kasiljasa.

Na suprotnoj strani Real je imao šansu da poveća prednost na 2:0, ali je Pinto odlično reagovao posle šuteva Emanuela Adebajora i Kristijana Ronalda u 119. minutu.

Utakmicu je obeležila velika tenzija među igračima, zbog čega je došlo do nekoliko oštrih startova i verbalnih duela, pa ni ovaj susret Reala i Barselone nije prošao bez isključenja.

Kao u nekoliko prethodnih duela ova dva tima i večeras je pokazan crveni karton, a dobio ga je igrač Reala Anhel Di Marija u poslednjem minutu drugog produžetka. Bio je to njegov drugi žuti karton.

Najbliži pogotku u regularnih 90 minuta utakmice igrači Reala bili su u 43. minutu, kada je Pepe pogodio stativu posle udarca glavom na centaršut Mesuta Ozila.

U 69. minutu Barselona je uspela da postigne gol, ali je on bio poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se nalazio Pedro Rodrigez.

Prvo poluvreme proteklo je u nešto boljoj igri Reala, dok je u drugom delu Barselona bila opasnija po gol protivnika.

Strelac jedinog gola na meču Krstijano Ronaldo imao je šansu za pogodak već u 12. minutu, kada je šutirao posle dodavanja Mesuta Ozila. Loptu je sa gol linije izbacio Havijer Maskerano, a u nastavku akcije Sami Kedira je pokušao udarcem glavom, ali je bio neprecizan.

Trener Barselone Pep Gvardiola i Reala Žoze Murinjo, zbog povreda nekih standardnih provtimaca bili su prinuđeni na promene u postavci svojih timova.

Argentinac Havijer Maskerano igrao kao centralni igrač Barselonine odbrane, umesto povređenog kapitena Karlosa Pujola, dok je u ekipi Reala Pepe imao ulogu defanzivnog igrača srednjeg reda, iako je najčešće u poslednjoj liniji tima.

Realu je ovo bio 18 trofej Kupa kralja, dok je Barselona 25 puta bila pobednik ovog takmičenja.

Pogledajte još