DELE POGLED NA ŽIVOT: Svaki znak ima svoju duhovnu životinju

Svaki horoskopski znak ima svoju duhovnu životinju koja predstavlja njegove osnovne karakteristike, dele pogled na život i unutrašnje pokretače koji ih čine takvima kakvi jesu.

Ovan

Duhovna životinja Ovna je tigar, sa kojim dele brzinu, oštrinu i žestoku narav. Znaju šta žele i nikome ne dopuštaju da im stane na putu ili da ih sputavaju u tome što žele da ostvare. Uvek su u potrazi za nečim novim, a kad i upadnu u nevolju - sposobni su sami da se iz nje i izvuku.

Bik

Bik je toliko poseban da je njegova duhovna životinja - isto bik. Oni su jaki i sposobne vođe, te uvek preuzimaju inicijativu. Znaju šta žele od života i ne boje se da se bore za to. I znak i duhovna životinja su tvrdoglavi, beskompromisni i skoro uvek na kraju dobiju to što žele.

Blizanci

Duhovna životinja Blizanca je lisica - radoznala, zabavna i nežna. Baš poput svoje duhovne životinje, ljudi rođeni u znaku Blizanca znaju da budu nemarni i energični, a i lukavi. Na prvi pogled će vam se činiti naivni, ali iznutra čuči jedan pravi mali lukavac.

Rak

Duhovna životinja Raka je oposum, koji je jako prilagodljive prirode. Rak je usamljen i tajanstven i jako drži do sebe. Oboje su poznati po tome da znaju da izbegavaju ljude, ali to ne znači da Rak ne voli svoje bližnje.

Lav

Ovo je lako za pogađanje - duhovna životinja Lava je paun. Oboje vole da se pokazuju i paradiraju, uživajući u divljenju drugih. Bitno im je kako ih drugi vide, a svaki izlazak je nova prilika da se pokažu u novom ruhu. Uvek daju sve od sebe da se pokažu u najboljem svetlu.

Devica

Device su inteligentne, a to je jedna od njihovih najjačih karakteristika, stoga nas ne čudi da je njihova duhovna životinja orangutan, koji ima sposobnost razmišljanja i razumevanja. Problem postoji da bi se rešio, a Devica uvek traži nove načine kojima bi olakšala svoj život. Planira unapred kako bi zaobišla potencijalne probleme.

Vaga

Vaga je poput zeca - ljubazna, umiljata i topla, a najviše voli da vreme provodi u društvu. Uživa u okruženju ljudi, ali ne podnosi haotične situacije. Beži iz stresnih situacija jer je jako plašljive prirode.

Škorpija

Škorpije su najsličniji dabrovima, svesni su toga što imaju i uvek su spremni da iskoriste sve svoje resurse. Veliki radnici, stalno traže nove projekte i postavljaju nove ciljeve. Iako je disciplinovan i izuzetan radnik, Škorpija je nepoverljiv i osvetoljubiv.

Strelac

Duhovna životinja Strelca je vidra koja simbolizuje njegove najjače karakteristike - entuzijazam i smisao za dobru zabavu. Vole da budu okruženi svojim bližnjima, a na život gledaju kao na igru. Iako jako angažovan, Strelcu je lako odvući pažnju sa bitnih stvari.

Jarac

Spiritualna životinja Jarca je konj. Oboje su pouzdani, stabilni i konzistentni. Tradicionalni i sa velikom samokontrolom. Jarci su, poput konja, stabilni i čvrsti, često oslonac svojim bližnjima.

Vodolija

Vodolija voli da se zabavlja kao delfin. Vrlo je pametan i ima avanturistički duh, a život mu je jedna velika igra ispunjena raznim događajima i zabavom.

Ribe

Ribe su vrlo slične morskim konjićima. One su osetljive i ljubazne, a u ljubavi kad jednom pronađu svoju srodnu dušu, ona to ostaje do kraja života. Ribe su intuitivne i emotivno svesne. Vole da budu u blizini porodice i prijatelja i izbegavaju opasnost kada je to moguće.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još