Predsednik i premijer čestitali Uskrs

BEOGRAD, 21. aprila 2011. (Beta) - Predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Mirko Cvetković čestitali su u četvrtak poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu, vernicima i svim građanima veliki hrišćanski praznik Vaskrs.

"Želim da praznične dane provedemo u duhovnom i sveopštem miru, razumevanju i toleranciji među vernicima, prijateljima i komšijama", istakao je Tadić u čestitki.

"Poštujući tradiciju i hrišćanske vrednosti čuvaćemo svoj identitet, a samo slaveći život, radom i verom u sebe stvorićemo još kvalitetnije društvo", navodi se u čestitki predsednika Tadića.

U čestitki patrijarhu Irineju premijer Cvetković je naveo da "Uskrs kao praznik nade i vere u bolju budućnost, pravičnost, razumevanje i ljubav prema bližnjima, treba da donese radost u naše domove i u našu Srbiju". Cvetković je u čestitki nadbiskupu Hočevaru istakao da se "slaveći Uskrs vraćamo duhovnom miru, razumevanju i toleranciji".

Uskrs su u četvrtak čestitali i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministar vera i dijaspore Srđan Srećković i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.