"Max Mara" oduševila

U prepunoj Kristalnoj sali hotela "Hajat" predstavljena je najnovija kolekcija za proleće/leto 2008. italijanske modne kuće "Max Mara", koja je u septembru prošle godine prikazana na Nedelji mode u Milanu.

Modni sladokusci, koji su uredno čekali u redu da uđu u salu, zauzimajući svoje mesto za sedenje ili stajanje, imali su prilike da vide čak tri kolekcije. Prva je prava eksperimentalna kolekcija, u kojoj je klasika reinterpretirana i predstavljena na potpuno nov način. Krojevi i siluete su novi, dok su oblici, materijali i detalji neočekivani. Preovlađuje sportska i sofisticirana, provokativna i formalna, tehno i prirodna garderoba. Osnovni komadi, koji su već postali "must have" i koje bi trebalo da imate u svom ormanu, jesu pamučni mantil, celofanska košulja, džins i neobavezni smoking. Široke i asimetrične suknje postaju protagonisti kolekcije, dok su boje bledoružičasta i svetloplava, ali i neizbežna crna i bela. 

Kolekcija "Sportmax" predstavlja stil mlade i ekscentrične devojke koja sanjari o romantičnom i buntovničkom životu na obalama Baltičkog mora. U ovoj kolekciji su zastupljene prirodne boje plava i lila, kombinovane s pastelnim bojama i decentnim printovima. Prednjače pamuk i teški lan preko satena i isprane svile. Izdvajamo mornarsko plavu jaknu, kratki mantil, militari jaknu, ležernu haljinu, košulju i kratku suknju.

U modelima ekskluzivne kolekcije "Pianoforte" najviše su se pronašle Milica Milša, Lena Bogdanović, Verica Rakočević i Duška Jovanić. U ponudi su bile večernje i koktel haljine od najfinijih materijala, uglavnom svile i satena, a namenjene su za specijalne prilike. Ništa manje nisu bili oduševljeni ni Noletov tata Srđan Đoković, kao i mladi i sve popularniji teniser Viktor Troicki, kome je ovo jedno od prvih pojavljivanja posle meča u Moskvi. Mlada uzdanica srpskog tenisa bio je najzanimljiviji lik na koktelu posle revije. Još nespreman za popularnost, stajao je pomalo u čudu, okupiran devojčicama koje su želele da se slikaju s njim i da među prvima imaju njegov autogram.   

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još