Stanojević ne razmišlja o nerešenom rezultatu

BEOGRAD, 21. aprila 2011. (Beta) - Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je u četvrtak da će njegov tim ići na pobedu protiv Crvene zvezde i da ne razmišlja o nerešenom rezultatu u subotnjem derbiju 24. kola fudbalskog prvenstva Srbije.

"Igraćemo prvenstvenu utakmicu i zato ćemo ići na pobedu. Posle derbija ima još da se igra, a naš rival ima teži raspored", rekao je Stanojević novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Partizanu bi odgovarao i bod, pošto je u prednosti, ali je Stanojević rekao ne samo da će crno-beli ići na pobedu, već je najavio i ofanzivnu igru.

"To ne znači da ćemo izaći sa četvoricom napadača, jer to ne garantuje ofanzivnu igru. Nekad vam protivnik ne dozvoli da igrate kako želite", rekao je Stanojević.

Partizan je u bio u krizi rezultata i igre, ali je jučerašnjom pobedom nad Smederevom od 4:1 najavio prekid loše serije. Zvezda je
pobedila u svim utakmicama ovog proleća i nalaze se u usponu, a u sredu je pobedila Slobodu Sevojno sa 5:1.

Stanojević je povukao ekipu u "Zemunelo" i namerava da sledeća dva dana prođu u "apsolutnom miru".

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nedavno je nazvao Partizan "bivšim šampionom".

"Ne razmišljam o Robiju i ne znam zašto se oni ponašaju kao da su u finalu Kupa. A mi smo njima preoteli trofej. Već sam rekao da je prvenstvo važnije od Kupa i da smo na njega koncentrisani", rekao je Stanojević.

Novinari su ga upitali za situaciju sa Dominikom Adijom, koji je suspendovan.

"Njegovo ponašanje je prevršilo svaku meru. Svi igrači su se pobunili protiv njega i drago mi je da su zajednički reagovali. Ja samo bio samo egzekutor, izvršio sam presudu koju su oni doneli", rekao je Stanojević.

Pogledajte još