Uhapšene gatare iz Stare Pazove

Uhapšene tri gatare iz Stare Pazove koje su vlasnici jednog frizerskog salona na prevaru oduzele nakit vredan 400 hiljada dinara.

Tri gatare su 9. aprila ove godine u frizerskom salonu nudile stolnjake na prodaju što je, ispostaviće se, bila ulaznica za gatanje.

Praznoverje je Smederevku skupo koštalo, a magija je odvela pravo u zatvor Desu Marjanović (55), Vesnu Jovanović (33) i Jelenu Jovanović (30) iz Stare Pazove.

Vlasnici salona su rekle da joj je "urađena crna magija“, koju one mogu skinuti, ali pod uslovom da im od kuće donese sve zlato koje ima, i to umotano u novine, pišu "Večernje novosti".

Oštećena je poslušala i donela nekoliko zlatnih lanaca, dukata, privezaka i prstenova, ukupne vrednosti oko 400.000 dinara.

Gatare su u toku "bajanja“, o stomak oštećene razbile jaje, kao deo rituala, i dok je ona otišla do toaleta, iskoristile priliku da zamene smotuljak.

Oštećenoj su dale drugi u kome se nalazilo kamenje, sitan novac i grančice bosiljka, navode u smederevskoj policiji.

Da bi magija uspela, gatare su ženi rekle da smotuljak stavi pod jastuk i da ga otvori tek posle tri dana, jer će tek tada zlo biti "oterano“.

Kada je posle tri dana žena otvorila novine, shvatila je da je prevarena i pokradena, pa je slučaj prijavila policiji.

Osumnjičene su zlato prodale na teritoriji Stare Pazove, a jedan deo je nađen i oduzet, dok se za ostatkom traga, kažu u policiji.

Jedna od gatara, inače, poznata je policiji odranije po sličnim prevarama.

Osumnjičene su uz krivičnu prijavu zbog krivičnog dela prevare predate istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, pišu "Novosti".

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ukoliko ima još prevarenih građana, mogu se javiti inspektorima kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu na broj telefona 026/633-127.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.