Obeležena 12. godišnjica bombardovanja RTS

BEOGRAD, 23. april 2011. (Beta) - Porodice žrtava, kolege i poštovaoci, obeležili su u noći izmedju četvrtka i petka, u dva časa i šest minuta, dvanaestu godišnjicu bombardovanja Televizije Beograd, pred spomenikom 'Zašto?' u Tašmajdanskom parku, preko puta bombardovane zgrade.

"Spomenik 'Zašto?' stoji ovde ispred nas. Isto je pitanje, a odgovora nema", rekao je na komemoraciji predstavnik porodica Miroslav Medić. Njegov brat Siniša bio je jedan od šesnaestoro poginulih civila u vazdušnom napadu NATO.

Porodice žrtava godinama tvrde da je avijacija NATO bila izvršilac, ali da je pravi organizator ubistva bio Slobodan Milošević, u saučesništvu sa državnim i vojnim vrhom, jer je, iako unapred upozoren na napad, ostavio televizijske tehničare da poginu ne bi li stekao prednost u propagandnom ratu s NATO.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno je obavestilo porodice da će početi saslušanja svedoka koje su one predložile, podnevši s proleća 2009. zahtev za obnovu, proširenje ili pokretanje novog postupka protiv organizatora ubistva.

Pogledajte još