Mitropolit Amfilohije posetio Nikolića

BEOGRAD, 23. aprila 2011. (Beta) - Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je u subotu uveče u Beogradu lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića, koji štrajkuje gladju, i pozvao ga da napusti bolnicu i Uskrs provede sa porodicom.

"U ime Njegove svetosti (patrijarha) pozdravio sam ga i zamolio da za Vaskrs izadje i da se zajednički kucnemo vaskšnjim jajima, on sa svojom porodicom i unucima, jer nije dobro da za Vaskrs pravoslavni hrišćanin, pogotovo onaj koji je postio, a on se dobro ispostio, ostane bez vaskršnjeg jaja", kazao je mitropolit novinarima.

On je istakao da njegova poseta ne znači mešanje crkve u politiku i izrazio uverenje da će Nikolić kao čovek koji poštuje crkvu i reč patrijarha u nedelju napustiti bolnicu.

"Otkud bi briga o čoveku bila mešanje u politiku. Briga o čoveku je osnovna i elementarna dužnost crkve Hristove od pamtiveka", naveo je mitropolit Amfilohije i dodao da je uloga Srpske pravoslavne crkve da "brine o čoveku, da miri, blagosilja i poziva na dobro".

Prema njegovim rečima, patrijarh Irinej očekuje da Nikolić, u nedelju ako izadje iz bolnice, dodje u Sabornu crkvu da se pričesti.

Pogledajte još