Stanojević i Prosinečki: Partizan je bio bolji

BEOGRAD, 23. aprila 2011. (Beta) - Treneri "večitih" rivala Aleksandar Stanojević i Robert Prosinečki ocenili su da je Partizan zasluženo pobedio Crvenu zvezdu sa 1:0 u utakmici 24. kola prvenstva Srbije, kao i da je prvo poluvreme meča bilo zanimljivije za gledanje.

"Cele sezone igramo takmičarski fudbal. Nedavno smo imali krizu igre, ali uprkos tome uspeli smo da izbacimo Zvezdu iz Kupa i pobedimo je u direktnom duelu u prvenstvu. Mislim da je publika u prvom poluvremenu mogla da gleda fantastičnu igru na obe strane", rekao je Stanojević novinarima u Beogradu.

Partizan zahvaljujući golu Prinsa Tejga u 62. minutu ponovo ima tri boda prednosti u odnosu na Zvezdu, ali je trener crno-belih ponovio da ne veruje da će večerašnji derbi odlučiti prvaka Super lige, pošto do kraja ima još šest kola.

Stanojević je dosta emotivno ušao je u 140. "večiti" derbi i veći deo meča proveo je trčeći ispred klupe za rezervne igrače.

"Nijednog trenutka nisam nikoga vređao, već sam svojim igračima želeo da dam energiju", kazao je Stanojević.

On je dodao da su povrede Saše Ilića, u prvom poluvremenu, i Aleksandra Lazevskog u drugom, bile veliki hendikep za ekipu.

"Mislim da je Nemanja Tomić odlično zamenio Ilića", istakao je Stanojević.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki čestitao je Partizanu na pobedi, i rekao da su crno-beli pokazali "veću želju za pobedom".

"Partizan je igrao bolje. Mi smo imali prilike u prvom poluvremenu koje nismo iskoristili. Presekla nas je povreda Evandra, ali da ponovo igramo, ne bih ništa menjao", kazao je Prosinečki.

On je ocenio da je greška njegovog tima bila u tome što su odbrambeni igrači previše "napucavali loptu".

"Ćosić, Tošić i Adi su napravili dosta gresaka u dodavanju, ali to je i bio deo Stanojevićeve taktike. Želeo je da ih njegovi igrači pritisnu, što mu se i ostvarilo", kazao je Prosinečki.

.Crvena zvezda je u večerašnjem derbiju bila lišena podrške svojih navijača, koji su bojkotovali utakmicu zato što se igrala na Veliku subotu uoči Uskrsa.

"I ranije sam rekao da će nam oni faliti, ali nismo zbog toga izgubili. Sigurno je da bi nam dali dodatni vetar u leđa da su bili tu", ocenio je Prosinečki.

Partizan će u narednom kolu, 30. aprila, gostovati u Jagodini, dok će Crvena zvezda na svom terenu igrati protiv Hajduka iz Kule.

Pogledajte još