Robert Kubica posle tri meseca pušten iz bolnice

PIETRA LIGURE, Italija, 24. aprila 2011. (Beta-AP) - Vozač Formule jedan, Poljak Robert Kubica, napustio je bolnicu posle 11 nedelja od kako je pretrpeo teške povrede tokom nesreće na reliju.

Bolnica "Santa Korona" u gradu Pietra Ligure na severu Italije je saopštila da je "njegovo stanje je dobro i on (vozač) će početi novu fazu rehabilitacije van bolnice".

Posle nesreće 6. februara, Kubici je tokom sedmočovne operacije spasena desna šaka, a potom je imao operacije ramena, noge i lakta.

Očekuje se da Kubica provede neko vreme u svojoj kući u Monaku, a da zatim ode jednom specijalisti u Toskani, na rehabilitaciju.

U timu Renoa Kubicu je zamenio Nemac Nik Hajdfeld.

Odgovarajući prošle nedelje na pitanja navijača, Kubica je rekao da se oseća mnogo bolje i da mu iz dana u dan raste snaga i težina.

Bilo je strahovanja da ovaj 26-godišnji vozač više neće moći da se takmiči jer je skoro izgubio desnu šaku. Ali, on je optimista i veruje da će se stanje njegove šake poboljšati.

"Pokretljivost moje šake je ograničena, ali to se i očkuje u takvoj situaciji jer su prišiveni mišići ruke još vrlo slabi", rekao je on prošle nedelje.

Pogledajte još