Nadal ponovo šampion Barselone

BARSELONA, 24. april 2011. (FoNet) - Najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal šestu godinu zaredom trijumfovao je na turniru u Barseloni, pobedivši u finalu sunarodnika Davida Ferera rezultatom 6:2, 6:4.

Bila je to Nadalova 29. uzastopna pobeda u Barseloni, a drugi trijumf protiv Ferera u poslednjih osam dana. Njih dvojica su prošle nedelje igrali i u finalu turnira masters serije u Monte Karlu.

Nadal je turnir u Barseloni osvajao od 2005. do 2009. godine, a lane je zbog povrede bio prinuđen da ga propusti. Zanimljivo je da je Ferera pobeđivao i u finalima 2008. i 2009. godine.

Španac je prvi teniser koji je dva turnira osvajao šest i više puta. Pored šest trijumfa u Barseloni, ima i sedam trojefa sa mastersa u Monte Karlu.

Pošto prošle godine nije igrao u Barseloni, Nadal je sada osvojio 500 poena i dodatno uvećao razliku u odnosu na Novaka Đokovića.

Srpski teniser će ove sedmice imati priliku da eventualnim trijumfom u Beogradu osvoji 250 poena i tako "smanji štetu" zbog izostanka sa turnira u Monte Karlu i Barseloni.

Pogledajte još