Tipsarević savladao Nišikorija, povredu i vetar

BEOGRAD, 25. april 2011. (FoNet) - Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Srbije, pošto je na startu pobedio Japanca Kaija Nišikorija rezultatom 2:6, 6:2, 7:6 (7:0).

U drugom kolu Tipsarević će igrati protiv Miše Zvereva iz Nemačke, koji je danas savladao Izraelca Dudija Selu sa 7:6, 3:6, 6:3.

Tipsarević i Nišikori su igrali u veoma teškim uslovima, jer je jak vetar stalno dizao šljaku, koja im je letela u lice, a teško je bilo i kontrolisati udarce.

U takvoj situaciji Japanac se na startu bolje snašao i lako je dobio prvi set, napravivši brejkove u drugom i osmom gemu. U tom delu igre reprezentativac Srbije je bio prinuđen da traži pomoć lekara zbog bola u butnom mišiću, ali se na sreću nije radilo o težoj povredi.

U drugom setu je Tipsarević zaigrao neuporedivo bolje. Dva puta je, u trećem i sedmom gemu, protivniku oduzeo servis i izjednačio na 1:1, da bi potom usledila velika borba u odlučujućem trećem setu.

Tipsarević u trećem gemu uspeo da napravi brejk i stekne prednost, ali je nije zadržao, jer je Nišikori uzvratio već u narednom gemu.

Potom su obojica protivnika uspela da zadrže svoje servise do rezultata 6:6, da bi u taj brejku Tipsarević "eksplodirao" i dobio "teniski rulet" ne prepustivši protivniku nijedan poen.

Pogledajte još