Jubilej "Generalne probe samoubistva"

BEOGRAD, 26. aprila 2011. (Beta) - Predstava "Generalna proba samoubistva" Dušana Kovačevića biće izvedena po stoti put u sredu uveče na sceni Zvezdara teatra u Beogradu, najavljeno je iz tog pozorišta.

U predstavi koja je premijerno izvedena 12. decembra 2008. godine igraju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Ana Franić i Janoš Tot.

"Generalna proba samoubistva" do sada je odigrana 74 puta na matičnoj sceni i 25 puta na gostovanjima u Srbiji i inostranstvu, a predstava i glumci dobili su brojne pozorišne nagrade i priznanja.

Branimiru Brstini i Janošu Totu pripala je nagrada "Ćuran" za najbolje glumačko ostvarenje na Danima komedije u Jagodini 2009. godine, dok je Dušanu Kovačeviću dodeljena Joakimova nagrada za tekst predstave na Joakimfestu u Kragujevcu 2009. godine

Brstina je dobio i nagradu za glumačko ostvarenje na Nušićevim danima u Smederevu, nagradu za glumačku bravuru na Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu i Joakimovu nagradu u Kragujevcu 2009. godine, gde je predstava dobila i nagradu publike, s prosečnom ocenom 9,72.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.