Srpski fudbal je blizu evropskog

STARA PAZOVA, 26. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je u utorak u Staroj Pazovi da je srpski fudbal blizu evropskog kvaliteta i kao glavni prioritet u ovoj godini označio plasman reprezentacije na EP 2012. godine.

"Ne delim mišljenje kritičara da se srpski fudbal nalazi u beznađu. Crvena zvezda konstantno napreduje, Partizan je konstantno stabilan, a hrabre nas igre Vojvbodine, Rada i Spartaka", rekao je Karadžić na Skupštini FSS.

On je ocenio da u Srbiji postoji veliki broj mladih, talentovanih igrača i odličnih sudija.

"Imamo naslednike za naše asove, kao i odličnu sudijsku organizaciju sa veoma kvalitetnim arbitrima", rekao je Karadžić.

Predsednik FSS osvrnuo se i na učešće reprezentacije u kvalifikacijama za EP 2012. godine.

"Naravno da nismo Bogom dani da moramo da odemo na svako evropsko prvenstvo, ali imamo veoma talentovanu selekciju i morali bi da vežemo dva velika takmičenja", rekao je Karadžić.

Reprezentacija Srbije učestvovala je 2010. na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

On je istakao da će se u narednom periodu FSS nastaviti da se bori protiv huligana.

"Moramo da napravimo jasnu razliku između navijača i huligana. Tužno je što svi plaćaju isti ceh", zaključio je Karadžić.

Predsednik FSS je najavio mogućnost raspisivanja vandrednih izbora ukoliko se reprezentacija kvalifikuje na EP.

"Ovom sazivu Skupštine mandat ističe 25. jula 2012, kada se održava i Evropsko prvenstvo. Kako se to ne bi poklopilo postoji mogućnost da raspišemo vanredne izbore do kraja ove godine ili početkom sledeće", rekao je Karadžić.

On je naveo da je jedan od glavnih zadataka u 2011. rad na infrastrukturi i renoviranju stadiona i podsetio da će Kuća fudbala u Staroj Pazovi zvanično biti otvorena 14. maja kada će na svečanoj ceremoniji prisustvovati predstavnici Svetske fudbalske federacije (FIFA) i Evropske fudbalske unije (UEFA).

"Ispunili smo jednu istorijsku obavezu i sagradili ovaj centar. Da nismo uradili ništa drugo osim toga, i naši najveći kritičari morali bi da priznaju uspeh", rekao je Karadžić.

Fudbalski savez danas je dodelio prinanja za najbolju sudijski tim Slobodanu Veselinoviću, Igoru Radojčiću i Milovanu Ristiću.

Nagradu za najperspektivnijeg igrača dobio je član holandskog Herevena Filip Đuričić, a za najperspektivnijeg trenera šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević.

"Izuzetno cenim ovo priznanje. Potičem iz ove organizacije i prve trenerske uspehe napravio sam sa omladinskom reprezentacijom. Fudbal u Srbiji je živ. Ne smemo da minimalizujemo ono što smo uradili do sada i verujem da smo što bliži Evropi", rekao Stanojević.

U radu Skupštine učestvovalo je 60 delegata, koji su usvojili izveštaj o radu Saveza u prošlih godinu dana, kao i finansijski izveštaj prema kome je ostvarena dobit u proteklom periodu iznosila nešto više od 234 miliona dinara.

Predstavnici Crvene zvezde, kao što su i najavili, nisu učestvovali u radu Skupštine.

Pogledajte još