Srbija, BiH i Turska za saradnju i evropske integracije

BEOGRAD, 26. aprila 2011. (Beta) - Predsednici Srbije i Turske i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine zaključili su u utorak na sastanku u Karađorđevu da su evropske integracije od izuzetne važnosti i da je regionalna saradnja neophodan uslov za njihov uspeh.

Predsednici Srbije i Turske, Boris Tadić i Abdulah Gul, i članovi predsedništva BiH Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Bakir Izetbegović, dogovorili su se da se tri zemlje međusobno podržavaju na putu evropskih integracija i da aktivno rade na unapredjenju ekonomske saradnje.

"Dogovorili smo se da se međusobno podržavamo na putu evropskih integracija i da aktivno radimo na unapređenju ekonomske saradnje i zajedničkog učešća u infrastrukturnim projektima bitnim za sve zemlje regiona", kaže se u zajedničkom saopštenju posle sastanka u Karađorđevu, koje je izdala pres služba predsednika Srbije.

U saopštenju se kaže i da su se lideri tri zemlje dogovorili i da nastave da podstiču međuverski dijalog u regionu, kao da se trilateralni sastanci nastave, uz najavu da će naredni sastanak biti održan u BiH do kraja 2011. godine.

"Na sastanku smo otvoreno tretirali razna pitanja od zajedničke važnosti u prijateljskoj atmosferi, tragajući za zajedničkim rešenjima, te podržavajući suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja", navedeno je u saopštenju zvaničnika tri zemlje.

Pogledajte još