Čikago u polufinalu, pobede Lejkersa i Orlanda

BEOGRAD, 27. aprila 2011. (Beta) - Košarkaši Čikaga pobedili su Indijanu sa 116:89, u petoj utakmici prvog kola plej-ofa i sa 4:1 se plasirali u polufinale Istočne konferencije NBA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Derik Rouz sa 25 poena i šest asistencija. Rouz, koji je tokom utakmice imao problema sa povredom zgloba, u poslednjih šest minuta postigao je 10 poena.

Dobru partiju pružio je i Luol Deng sa 24 poena i sedam skokova, dok je u ekipi Indijane, koja je tokom meča imala 21 izgubljenu loptu, Deni Grejndžer bio najefikasniji sa 20 poena.

Bulsi će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Atlante i Orlanda. "Magični" su u petoj utakmici prvog kola smanjili na 2:3 protiv Houksa, pobedom na domaćem terenu od 101:76.

U ekipi Orlanda, koja je postigla 11 "trojki" na utakmici, Džejson Ričardson postigao je 17 poena, a Džej Džej Redik 14. Dvajt Hauard, koji je tokom meča imao problema sa ličnim greškama, postigao je osam poena i imao osam skokova.

Džoš Smit bio je najbolji u timu Atlante sa 22 poena i 11 skokova.

Orlando će pokušati da postane tek deveti tim u istoriji NBA lige koji će pokušati da pobedi u plej-of seriji posle zaostatka od 1:3. Ako "magični" pobede u šestom meču u četvrtak uveče, u odlučujućem sedmom će biti domaćini.

Los Anđeles Lejkersi pobedili su Nju Orleans sa 106:90 i poveli u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije sa 3:2.

Najefikasniji u timu aktuelnog šampiona bio je Kobi Brajant sa 19 poena, Endrju Binam dodao je 18 uz 10 skokova, dok je Pau Gasol ubacio 16, uz osam skokova.

Trevor Ariza postigao je 22 poena za Hornetse, a Kris Pol 20 poena i 12 asistencija.

Šesta utakmica igra se u četvrtak uveče u Nju Orleansu.

Pogledajte još