Partizan odbacio optužbe Zvezde o povredi Evandra

BEOGRAD, 27. aprila 2011. (Beta) - Fudbalski klub Partizan odbacio je u sredu optužbe Crvene zvezde da je postojala namera da se u duelu ova dva tima, odigranom prošle subote, povredi Brazilac Evandro.

"Izjava čelnika Zvezde o navodno unapred planiranoj gruboj i divljačkoj igri, sa ciljem da se onesposobi njihov igrač Evandro, predstavlja vrhunac sportske nekulture i nemorala", preneo je agenciji Beta stav kluba portparol crno-belih Marko Vjetrović.

Vjetrović je rekao da je Uprava Partizana detaljno analizirala video snimak sa 140. "večitog" derbija i da se konsultovala sa medicinskim stručnjacima. "Svi mogu da vide da je tobožnja žrtva Evandro u 12. minutu nagazio našeg igrača Sašu Ilića i da je Iliću tom prilikom povredjen zglob", naveo je Vjetrović.

On je dodao da se na video snimku utakmice vidi da je Evandro sam istegao mišić, a ne posle starta igrača Partizana.

"Nespremnost da se prizna poraz i čestita protivniku, izmišljanje sudijskih grešaka i neregularnosti postao je prepoznatljiv manir rukovodstva Crvene zvezde, koje ne zna kako drugačije da opravda neostvarena gromoglasna obećanja", kazao je Vjetrović i dodao da se ovaj stav kluba ne odnosi na trenera Zvezde Roberta Prosinečkog, koji je "objektivno i sportski" ocenio tok utakmice.

Pogledajte još