Mesi objasnio Murinju i Ronaldu!

BEOGRAD, 27. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Barselone pobedili su u gostima Real Madrid sa 2:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Oba gola postigao je zvanično najbolji igrač sveta, Lionel Mesi, u 76. i 87. minutu, a drugi pogodak bio je prava fudbalska majstorija. Barselona je tako krunisala inicijativu i znatno veći posed lopte od rivala.

Utakmica nije bila atraktivna i prošla je uz mnogo varnica i tri crvena kartona, ali samo je Real ostao sa 10 igrača i bez trenera.

Pepe je u 61. minutu dobio crveni karton zbog grubog starta na Danijelu Alvesu, posle čega je isključen trener Madriđana Žoze
Murinjo zbog prigovora.

Crveni karton u Barseloni dobio je rezervni golman Hose Pinto zbog koškanja pored terena na poluvremenu.

Barselona je u prvom poluvremenu imala dve šanse, a Real jednu. U 11. minutu David Vilja je "promešao" odbranu domaćina na ivici šesnaesterca, oslobodio se za kratko čuvara i šutirao u suprotni ugao, ali je lopta prošla pored šesnaesterca.

U 25. minutu Mesi je sa oko 20 metara sjajno proigrao loptu do Ćavija Ernandesa u šesnaestercu, ali je njegov udarac odbranio golman Iker Kasiljas.

Real je jedinu dobru šansu u prvom poluvremenu imao u nadoknadi vremena, kada je Kristijano Ronaldo šutnuo sa oko 25 metara, ali je udarac odbranio Viktor Valdes.

Mesi i Ćabi Alonso imali su po šut za svoje timove početkom drugog poluvremena, a obe ekipe imale su nekoliko polušansi.

Stvari su se "zakuvale" u 61. minutu, kada je Pepe grubo startovao na Alvesu i dobio crveni karton, a odmah posle njegovog izlaska isključen je i Murinjo.

Barselona je postajala sve opasnija, zbog nedostatka Pepea.

Konačno, u 77. minutu Ibrahim Afelaj prošao je po desnoj strani i centrirao u šesnaesterac Reala. Mesi je stigao do lopte pre svog
čuvara Serhija Ramosa i smestio loptu u mrežu Kasiljasa iz neposredne blizine.

Mesi je u 87. minutu pokazao svoje vanserijsko umeće i ponovo istakao snažan argument u izboru za najboljeg igrača generacije.

Argentinac je sa skoro pola terena protrčao kroz do šesnaesterca, predriblavši usput četvoricu defanzivaca Reala i na kraju iskosa sa oko 10 metara rutinski savladao Kasiljasa.

Revanš se 3. maja u Barseloni.

Pogledajte još