Gvardiola srećan, Murinjo besan

MADRID, 27. aprila 2011. (Beta-AFP/AP) - Trener Barselone Đozep Gvardiola bio je jako zadovoljan posle pobede nad Real Madridom od 2:0 u polufinalu Lige šampiona i pohvalio je dvostrukog strelca Lionela Mesija.

"Odigrali smo jako dobro. Kontrolisali smo njihove opasne kontre. Rezultat je jako dobar, moramo da čestitamo igračima. Sreća je da imamo igrače kao što je Mesi. Ima samo 23 godine, a već je treći strelac u istoriji Barselone. To je velika stvar", rekao je Gvardiola.

Utakmica je bila burna, a Real je završio meč sa 10 igrača i bez trenera. Prvo je isključen defanzivac Pepe, koji je dobio direktni crveni karton, a onda i trener Žoze Murinjo zbog protesta.

Trener Reala nije bio blag u svojim izjavama i nije lako podneo poraz, za koji je okrivio suđenje.


"Ako bih rekao sudiji i UEFA šta mislim i osećam, karijera bi mi se odmah završila. Samo se nadam da ću jednog dana moći da pitam: zašto?",
rekao je Murinjo.

"Videlo se danas da nismo imali nikakvu moćnost, a ja samo pitam zašto...Zašto je u utakmici koja je bila izjednačena to (isključenje Pepea) uradio. Ali neće odgovoriti, otići će kući zato što nikom ne odgovara", kazao je on.

Portugalac je revanš opisao kao "nemoguću misiju", naročito bez Pepea, za koga je ocenio da je isključen bez razloga.

"Idemo tamo ponosno, bez Pepea, koji nije ništa uradio, bez (Serhija) Ramosa koji nije ništa uradio i sa trenerom koji ne može da bude na klupi. Ako damo gol, ponovo će nas ubiti. Rezultat svega toga je da je to nemoguće", rekao je temperamentni trener.

(old_image)

Pogledajte još