Majami i Oklahoma u polufinalu

BEOGRAD, 28. aprila 2011. (Beta) - Košarkaši Majami Hita i Oklahoma siti Tandera plasirali se u polufinale plej-ofa konferencija, pošto su serije prvog kola rešili u svoju korist sa 4:1.

Majami je kod kuće savladao Filadelfiju sa 97:91, a Dvejn Vejd je u pobedničkoj ekipi postigao 26 poena. Kris Boš dodao je na to još 22 poena i 11 skokova za Majami.

U poraženoj ekipi Andre Igudala i Elton Brend ubacili su po 22 poena.

Protivnik tima sa Floride u polufinalnu plej-ofa Istočne konferencija biće Boston Seltiksi koji su u prvom kolu savladali Njujork Nikse sa 4:0.

Do plasmana u polufinale Zapadne konferencije došla je ekipa Oklahoma sitija, koja je na svom terenu savladala Denver Nagetse sa 100:97 i slavila u seriji sa 4:1.

Junak utakmice bio je Kevin Durant sa 41 poenom, a Oklahoma je u poslednjoj četvrtini uspela da nadoknadi "minus" od devet poena. U poslednjem napadu Aron Afalo promašio je šut za tri poena koji je Denveru mogao da donese produžetak.

Oklahoma siti će u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije igrati protiv boljeg iz duel Memfis-San Antonio.

Ekipa iz Teksasa noćas je kod kuće, posle produžetka pobedila Memfis sa 110:103 i smanjila na 3:2 u seriji.

Sparsi su do produžetka stigli "trojkom" Gerija Nila u poslednjoj sekundi regularnog toka utakmice. U produžetku je San Antonio bio bolji, a pobednički tim predvodio je Manu Đinobili sa 33 poena.

Rezultati utakmica:

Majami - Filadelfija 97:91 (4:1 u seriji)
Oklahoma siti - Denver 100:97 (4:1)
San Antonio - Memfis 110:103 (2:3)

- Plej-of serije NBA lige igraju se na četiri pobede.

Pogledajte još