OBLAČI JE STELA MAKARTNI: Mini Maus prvi put u istoriji menja odeću (FOTO)

Po prvi put u istoriji, Mini Maus će svoju kultnu crvenu haljinu sa tačkicama zameniti dizajnerskim odelom - pantalonama i odgovarajućom mašnom.

Čuvena Diznijeva mišica će privremeno obući plavo odelo sa crnim tačkama koje je dizajnirala Stela Makartni za proslavu 30. godišnjice Diznilenda u Parizu.

- Nova odeća će Mini učiniti "simbolom napretka" - kaže dizajnerka.

Tematski park će 6. marta obeležiti svoju treću deceniju "blistavom" novom predstavom ispred Zamka Uspavane lepotice, koji je nedavno ponovo otvoren nakon 12 meseci renoviranja.

Makartnijeva je rekla da je Mini "uvek imala posebno mesto u njenom srcu" i da je bila "oduševljena što radi sa jednom, jedinom, legendarnom Mini Maus".

- Ono što volim kod Mini je činjenica da ona oličava sreću, samoizražavanje, autentičnost i da inspiriše ljude svih uzrasta širom sveta. Plus, ona ima tako sjajan stil! - rekla je dizajnerka.

- Želela sam da Mini obuče svoje prvo odelo sa pantalonama u Diznilendu u Parizu, pa sam za nju dizajnirala - plavi smoking. Ovo čini Mini Maus simbolom napretka za novu generaciju. Nosiće ga u čast meseca ženske istorije, u martu 2022 - dodala je Makartnijeva.

Dizajnerka će takođe lansirati "jedinstvenu" majicu Mini Maus kao deo njene saradnje sa kompanijom "Volt Dizni" a povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta.

Kako navode iz Diznilenda u Parizu, Makartnijeva će takođe izdati ograničenu seriju proizvoda inspirisanu Diznijevim klasikom Fantazija iz 1940. godine, počevši od proleća.

I Mini i Miki Maus, zajedno sa ostatkom glumačke ekipe, uključujući Paju Patka i Patu, Šilju i Plutona, takođe će nositi nove kostime kreirane specijalno za emisiju povodom proslave godišnjice.

U promo-video snimku, likovi su "izašli na modnu pistu" kako bi pokazali svoje nove kostime.

Miki nosi odelo boje lavande i srebrne boje i cilindar, dok je Mini nosila reflektujuću ružičastu haljinu sa odgovarajućom mašnom i blistavu verziju svojih jarkožutih cipela.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još