Kriza se nastavlja nesmanjenom žestinom

BEOGRAD, 28. aprila 2011. (Beta) - Samostalni sindikat Srbije ocenio je četvrtak u prvomajskom proglasu da se dugogodišnja kriza u Srbiji nastavlja nesmanjenom žestinom, sa sve težim socijalnim posledicama i sve siromašnijim građanima.

"Razočarani u zakone koji se krše i ne primenjuju, protiv institucija koje ne funkcionišu, obmanuti pričom o lepom životu sa statusom kandidata za članstvo u EU i nezadovoljni neodgovornošću velikog broja poslodavaca, zaposleni sve češće i masovnije javno izražavaju nezadovoljstvo", navodi se u proglasu.

Navodeći da je Sindikat potrebniji danas više nego ikad, u proglasu se radnici pozivaju na solidarnost i jedinstvo.

"Pozivam vas da solidarni i jedinstveni, podjednako odlučno u odnosu na vlast i u odnosu na kapital, nastavimo svim raspoloživim sredstvima borbu za socijalnu pravdu, istinske vrednosti, rad koji podrazumeva zaradu od koje se može živeti, a ne preživljavati, borbu za više radnih mesta, bolju budućnost i viši životni standard", navodi se u proglasu.

Sindikat u proglasu navodi da će zahtevati da socijalni dijalog jača kao najbolji put ka rešenjima, ali i da se dogovoreno poštuje, a potpisano do kraja realizuje.

Pogledajte još