Država većinski vlasnik "Metal sistema"

BEOGRAD, 28. aprila 2011. (Beta) - Vlada Srbije je odlučila da potpiše ugovor o preuzimanju 57 odsto vlasništva u kragujevačkom preduzeću "Metal sistemi", izjavio je u četvrtak direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose s medijima Milivoje Mihajlović.

"Radnici Metal sistema preuzeće 10 odsto vlasništva firme", rekao je Mihajlović na konfereniciji za novinare posle sednice Vlade.

On je dodao da će novi vlasnički odnosi omogućiti da se stabilizuje situacija u Metal sistemima i reše problemi zaposlenih. Dosadašnji vlasnik tog preduzeća Dragoljub Radulović zadržaće 33 odsto vlasništva.

Radnici Metal sistema protestuju u zgradi Skupštine Kragujevca zbog toga što im poslodavac nije isplatio zarade od maja do decembra prošle godine, kao i doprinose za 11 meseci.

Vlada Srbije je, kako je rekao Mihajlović, danas donela zaključak o usvajanju ugovora o realizaciji investicije Gorenja u Zaječaru koja će omogućiti zapošljavanje 300 radnika i ovlastila ministra ekonomije Nebojšu Ćirića da potpiše ugovor.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.