RUKA MI JE BILA AMPUTIRANA, NOSILI SU JE PORED MENE: Dea Đurđević iskreno o teškoj saobraćajnoj nezgodi koju je doživela

U novom izdanju emisije "Premijera - Vikend Specijal", novinari su ugostili voditeljku i poznato lice televzije "Pink", Deu Đurđević, koja se u emotivnoj ispovesti osvrnula na saobraćajnu nezgodu koja se dogodila pre skoro tri godine i otkrila do sada nepoznate detalje o istoj.

Na samom početku, Dea se dotakla svojih početaka na televiziji "Pink".

- U poslednjoj nedelji fakulteta meni je ostala samo nedovršena praksa i jedan ispit. Kolega sa kojim sam radila na jednom predmetu, rekao mi je: "Zašto ti ne bi došla da volontiraš na "Pinku", pitaću ih". Ja sam došla i rekla da imam samo još jedan ispit i da bih volela da volontiram, s obzirom na to da nisam znala taj posao, nisam se školovala za montažu. Ja sam bila presrećna! On je meni rekao da može, ali da ne znaju da li će me zaposliti. Ja sam, naravno, pristala, ali bilo je tu još 15 volontera, a ja sam mislila da sam nešto važna i bitna. Posle su nas dobro probrali, moj prvi aganžman je bio kod Jovane i Srđana, na kraju sam samo ja ostala iz te ekipe - rekla je Dea i otkrila da se nije pokajala što je ušla u svet novinarstva:

- Nisam se pokajala što sam u svetu medija. Volim onu staru definiciju novinarstva, a to je da smo mi mediji između donosioca odluka i naroda. Svog prvog dana sam bila jako uzbuđena, navikla sam da trčim svuda, ali mnogo je teže napolju nego u studiju. Bilo mi je sve nešto malo, nisam znala šta ću, kako ću, ali onda shvatiš da je u studiju mnogo lakše raditi nego na terenu. Niti je hladno, niti toplo, temperatura je kakva ti hoćeš da bude. Upoznala sam Sarapu, krenuli smo zajedno da radimo i naučio me je da budem opuštena. Studio nije bio moj teren, ali sam naučila od njega da je skroz normalno grešiti - otkrila je voditeljka.

Đurđevićeva se prisetila stravičnog đogađaja, kada je doživela saobraćajnu nezgodu zbog koje je morala da joj se amputira ruka.

- To se stvarno oseti! Možda će neko misliti da sam luda, ali ta ljubav se oseti. Željko i Milica Mitrović su od početka bili tu uz mene, Željko se ponašao prema meni kao stariji brat, tu je bio za mene i pokazao je da nije samo poslodavac, već dobar čovek i da brine o svima nama koji radimo za televiziju. Stalno me je zvao i nudio pomoć, kao i ostale kolege. Ja sam uspela da zakočim, ali devojka iza mene nije. Udarila me je, izašla sam, a onda je na mene naleteo i autobus od 12 tona. Nisam bila svesna toga da sam velika motivacija drugima, ali zato mi je drago što se bavim ovim poslom. Iskreno i otvoreno pričam o svemu što mi se dogodilo - rekla je Dea i dodala:

- Izašla sam iz automobila, upalila sam sva četiri žmigavca, devojka me je udarila otpozadi, htela je da ne zovemo policiju i da mi plati taj branik, ali ja sam joj rekla: "Sve je okej, samo molim te dođi na trotoar". Da nisam to rekla, možda ona ne bi bila ni živa, ko zna. Samo se sećam da mi je rekla: "Pazi!" Bilo je jezivo! Vozač se vrati u rikverc, a moja ruka tamo... Videla sam to, ali mozak to ne može da prihvati, a bol je ogromna da razara mozak! Imala sam sreću u nesreći, u blizini je bila Hitna pomoć, te su vrlo brzo došli.

- Meni je prijatelj prišao dok sam ležala u krevetu, nije me prepoznao i obraća mi se sa "devojko", ja mu kažem: "Čoveče, ja sam, Dea", on počinje da plače. Kad je počeo da plače, ja ga pitam: "Je l' toliko loše?" "I više nego što možeš da zamisliš". Taj momenat mi je bio jako težak, jer sam dobila potvrdu prijatelja da sam mnogo loše, i onda mi je rekao da je znao da ću preživeti jer sam pričala 200 na sat! Stavio me je na spinalnu dasku, da me nije stavio, ostala bih u invalidskim kolicima, ne bih mogla da hodam zbog loma kičme - izjavila je voditeljka i dodala:

- To su neke sekunde koje meni u tom trenutku nisu bile važne, ali ti uopšte ne shvataš neke stvari i u kom si problemu. Sve sam ih molila da mi daju nešto protiv bolova, niko mi ništa nije dao, jer su se plašili unutrašnjeg krvarenja. Strašno veliki bolovi, ruka mi je bila amputirana iznad lakta, nosili su je pored mene. Te slike pokazujem, kako bih pokazala ljudima šta znači sekund u saobraćaju. Sekund nepažnje može nekome potpuno da promeni život. Tri i po meseca sam bila na intezivnoj nezi, a skoro tri meseca sam bila u jako teškom stanju. Iskomplikovalo se, imala sam dve klinčke smrti. Samo sam mogla da pomeram glavu, imala sam velike povrede, a svega sam bila svesna - zaključila je Dea u emisiji "Premijera - Vikend Specijal".

Izvor: Pink.rs
Foto: deadjurdjevic_official/Instagram

Pogledajte još