Benfika dobila Bragu

BEOGRAD, 28. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Benfike pobedili su na svom terenu Bragu sa 2:1, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige Evropa.

U prvom polufinalu dve portugalske ekipe u jednom evropskom takmičenju golove za Benfiku postigli su Mario Žardel u 50. i Oskar Kardoso u 59. minutu, dok je pogodak za Bragu postigao Vandinjo u 53. minutu.

Benfika je tako i posle prve polufinalne utakmice ostala neporažena na svom terenu u Ligi Evropa ove sezone.

Benfika je u četvrtfinalu ukupnim rezultatom 6:3 eliminisala PSV iz Ajndhovena, dok je Braga na osnovu gola postignutog u gostima bila bolja od Dinama iz Kijeva - 1:1.

Prvu priliku na utakmici imala je Braga, kada je Silvio posle dodavanja Uga Vijane sa 25 metara šutirao preko gola.

U 11. minutu Benfika je postigla gol, ali je gol Kardosa poništen zbog ofsajda. Posle 10 minuta domaći su mogli do gola kada je Havijer Saviola dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Artur odbranio.

Benfika je nastavila da napada, ali nije mogla da zatrese mrežu protivnika, dok je Braga preko kontranapada pokušavala da zapreti.

U 31. minutu igrači Benfike su bili u prilici kada je Pablo Aimar dobro pronašao Kardoza, ali je ovaj šutirao preko prečke. Novu
šansu, 10 minuta kasnije, propustio je Aimar, kada je posle kombinacije Fabija Koentraoa i Saviole dobro šutnuo, ali je ponovo siguran bio golman gostiju.

Do kraja poluvremena Benfika je imala još dve šanse, ali nije uspela da postigne pogodak.

U 50. minutu Benfika je uspela da povede. Maksi Pereira je centrirao sa desne strane, lopta je došla do Karodsa, ali on je pogodio levu stativu. Lopta se. međutim, odbila do Žardela, koji je zahvatio glavom i ubacio je u mrežu.

Tri minuta kasnije Braga je izjednačila kada je posle slobodnog udarca Vijane Vandinjo glavom sproveo loptu u mrežu.

Novo vođstvo Benfiki doneo je Kardoso u 59. minutu, kada je odličnim šutem iz slobodnog udarca sa oko 25 metara poslao loptu u gornji desni ugao gola Brage.

U završnici utakmice Lima i Vandinjo su pokušali da izjednače, ali nisu ozbiljnije ugrozili golmana Roberta Himenesa.

U drugom polufinalu Porto je na svom terenu pobedio Viljareal sa 5:1.

Revanš utakmice na programu su 5. maja.

Pogledajte još