TO JE PLAGIJAT! SPREMAM TUŽBU, UZEĆU IM MILIONE: Dara Bubamara progovorila o pesmi španske predstavnice na Evrosongu koja podseća na njen hit "Ekstravagantno" (VIDEO)

Pevačica Dara Bubamara ponovo je u epicantru skandala. Ovoga puta na svetskom nivou. Njenu pesmu "Ekstravagantno" iz 2017. godine koju su radili Stefan Đurić Rasta i Slobodan Veljković Cobi iskopirali su ni manje ni više, nego ovogodišnji predstavnici Španije na Pesmi Evroviziji.

Naime, pevačica Šanel (Chanel) izvodi numeru "Slomo", koju kao autori potpisuju: Leroy Sanchez, Ibere Fortes, Maggie Szabo, Keith Harris i Ajen Thonen. Međutim, mediji u Španiji kao i društvene mreže tvrde da je u pitanju plagijat i da se jasno čuje sličnost između Darinig hita i ovogodišnje predstavnice Španije na prestižnom takmičenju koje će biti održano u maju u Italiji.

- Pobednička pesma Šanel treba da bude diskvalifikovana zbog nepoštovanja evrovizisjkih propisa. Ona je ista kao pesma Dare Bubamare iz Srbije - jedan je od komentara na Tviteru.

- Šanel je prekopirala pesmu Estravagantno. Sa svim sra*ima koja izlaze ova pesma mora da se skloni - neki su od komentara.

Bilo je i onih koji traže hitnu reakciju žirija.

- Zanima nas šta će žiri da uradi po ovom pitanju. Da li ta Šanel vidi da je njena pesma ista kao pevačice Dare Bubamare - navedeno je.

I zaista, kada se posluša pesma, jasno je da je u pojedinim deonicama korišćen Darin hit "Estravagantno".

Na ovu temu oglasila se i Dara Bubamara koja kaže da joj prija što je glavna tema medija u Španiji zbog toga što je njihova ovogodišnja predsatvnica na Evrosongu iskopirala njenu pesmu "Ekstravagantno". Popularna folkerka kaže da njen tim sprema tužbu:

- Danas kad sam ušla na društvene mreže šokirala sam se. Dobila sam milion poruka od nepoznatih ljudi iz Španije. Slali su mi linkove i skrinšotove natpisa u tamošnjim medijima da je ovogodišnja predstavnica na Evrosongu iskopirala moju pesmu. Poslušala sam i jasno se čuje sličnost. Međutim, malo su zakasnili, ili su mislili da neće biti provaljeni. Ja sam to snimila 2017. godine, a sad je 2022. Vidim da se digla frka, a i moj tim će podneti tužbu - kaže Dara.

Ona priznaje da joj prija što je kopiraju Španci.

- Sad će ceo svet da čuje za moj hit. Tako i treba. "Evrosong" je svetski poznato muzičko takmičenje i svi će da komentarišu plagijat. Rasta i Cobi su uradili pravu stvar, "Ekstravagantno" se i po nekoliko puta traži na mojim nastupima - kaže pevačica.

Izvor: Kurir.rs
Foto: darabubamara_official/Instagram

Pogledajte još