Venčanica Kejt Midlton kreacija Sare Barton

LONDON, 29. aprila 2011. (Beta) - Venčanica Kejt Midlton, kreacija je Sare Barton, kreativnog direktora modne kuće Aleksandera Makvina.

Venčanica je od belog satena, boje slonove kosti, sa šlepom dugačkim 2,70 metara. Prednji deo i rukavi su potpuno od čipke. Kejt Midlton nosila je veo i bidermajer od belog cveća. Nevesta britanskog princa nosila je puštenu kosu preko ramena, kako obično nosi, dijademu i dugačke mindjuše.

Dijadema Kejt Midlton je delo Kartijea, a pripadala je kraljici Elizabeti Drugoj, koja ju je dobila od kraljice majke na 18. rodjendan. Mindjuše, u obliku lista hrasta s kruškom i dijamantom u sredini, poklon su roditelja Kejt Midlton.

Komentarišući venčanje britanskog princa Vilijama i njegove neveste, modni kreator Karl Lagerfeld je ocenio da je venčanica "elegantna i šik".

"To je venčanica veoma rafinirana u detaljima, mnogo finija od venčanice koju je nosila princeza Dajana. Haljine Aleksandera Makvina su uvek veoma elegantne. Veoma je lepa, relativno u klasičnom stilu, ali to sve ide uz ceo dekor. Ima malo duha 1950-ih godina, što podseća na Merilin (Monro) ili na venčanicu Elizabete Druge", dodao je Lagerfeld, poznati kreator kuće Šanel.

Pogledajte još