GREŠKA LEKARA KOŠTALA JE MOJU MAJKU ŽIVOTA: Ćerka Merime Njegomir nakon dva meseca progovorila o uzroku njene smrti

Kada je muzička zvezda Merima Njegomir u novembru mesecu preminula u 69. godini, javnost je znala malo. Zapravo, samo to da je pevačica izgubila život zbog kancera pankreasa.

Niko nije ni slutio kakav je splet događaja prethodio prvoj dijagnozi, kada je Merima samoinicijativno, bez konsultacije s lekarom, sama otišla na magnetnu rezonancu i saznala da ima rak. A koliko je jak rolerkoster očekivanja, nade i razočaranja od prve dijagnoze Meriminog stanja do smrti zbog posledica sepse, znaju najbolje njene ćerke.

Ljubica Njegomir, najstarija Merimina ćerka, koja likom neobično podseća na slavnu majku, progovorila je o svemu što se dogodilo od aprila prošle godine, kada je njena majka počela da oseća nesnosne bolove u stomaku, zbog kojih nije mogla da jede.

Ona je prvo otkrila koliko je prošlo od Merimine dijagnoze kancera do njenog odlaska sa ovog sveta.

- Dva meseca i deset dana. Svi smo bili s njom. Posvetile smo se tome da ona bude bolje i da se izleči. To je bio veliki udar za nas. I za nju, bila je više šokirana tom dijagnozom nego mi. Nije mogla da veruje. Ona je živela tako da smo mi mislili da će umreti od infarkta, nikako nismo mislili da će se desiti kancer - kazala je ona.

- Stomak je počeo mnogo da je boli u aprilu, išla je kod doktora koji ju je lečio od helikobakterije, koju je posledično dobila od korone. Radila je ultrazvuk i svi su bili u redu. Nekoliko puta je pitala doktora da uradi magnetnu rezonancu, jer se žalila da je "čudno" boli. Bila je vrlo intuitivna, rekla mi je da se pribojava da se radi o pankreasu. Ali smatrali smo da doktori, koji su mislili da nema potrebe da se zrači magnetnom rezonancom, znaju najbolje. Kad su bolovi postali toliko jaki da nije mogla da jede, bez konsultacije s lekarom otišla je da uradi magnetnu rezonancu i dobila je dijagnozu - rekla je Ljubica za "Story".

- Tad je krenuo jedan rolerkoster ili vihor u kom ni mi ni ona nismo znali šta radimo od raznih informacija. Svi su lekari posle dijagnoze prognozirali brz kraj jer se mama kasno javila. Bili su pesimistični. Mi smo mislili da će uspeti da se izbori. Sve smo probali. Njoj je bilo loše tokom druge hemioterapije, tada se sve pogoršalo, dobila je i bakteriju od koje joj se razvila sepsa. Neki doktori su rekli da je ta bakterija u skladu s bolešću, ali dobila ju je u bolnici. Na kraju je zbog bakterije dobila sepsu i zbog nje preminula - navodi Ljubica.

- Od početka je moglo sve da bude bolje. Od početka je lečena helikobakterija. Kažu da rak pankreasa počne da boli tek kada se potpuno razvije. Činjenica je da je ona pet meseci svakodnevno išla kod lekara tražeći rešenje za bolove koje je imala. To je bio prvi put da se ona posvetila nekom svom bolu, i to aktivno, ranije nije išla kod lekara zbog bolova. Lečila se kod jednog beogradskog eminentnog doktora. Računala je da on zna, ali, eto, on nije znao ili nije video. Imala je pet različitih dijagnoza svog stanja dok nije otkriven kancer - kazala je Ljubica i istakla da je Merima poslednje dane provela u bolnici.

- Prvo u jednoj, odakle smo je praktično otele i odvele u drugu. Morala je da ode u bolnicu jer je dobila visoku temperaturu zbog sepse - zaključila je Ljubica.

Izvor: Blic.rs/Story
Foto: Ljubica Njegomir Zivic/Facebook

Pogledajte još
3 komentara
 1. Sasa says

  Veoma mi je žao vaše majke,ali reći ću vam samo jedno….
  Moja majka identično bukvslno sve isto kao i vsša majka …1954 godište je bila
  19.dec.2015..sc Nikola slava kod rodjaka požali se da je boli stomak ,odmah sutradan smo je odveli na ultra zvuk stomaka dr.nsjbulji radiolog Kaze sve je Ok nema ovde ništa,mi srećni .
  Medjutim nju i dalje stomak bili iz dana u dan sve više
  Mi opet hod dr oni gledaju rezultate ultra zvuka kszu ok je ovi mozda prehladula stomak prići će.
  20 januar nju sve vise bili stomak…radimo tumor markeri …i ti se vidi da nije dobro
  Od sh posle radimo magnetnu čisto da budemo još sigurniji i jop priblizniji gde je problem
  Tumor pankreasa metastaza na jetri …. očajni svi
  Odlazimo na prvu hiruršku u KC BG…
  Dr gleda magnet kaže nije dibri ništa već je bila dosta požutela
  Mogu da je operisam žuč da ne bude žuta ovoliko ali pankreas ne mogu ništa jer je metastaza na jetri … živeće 1 god max to su reči dr.
  Dr.rsdi operaciju 10 marta i pista je kući
  15 mart pravimo joj iznenadjenje jer je taj dan napunila 62 godine …
  18 mart nije dobro mora u bolnicu..
  26 mart 05.30 je preminula ….
  Od 19 decembra 2015 do 26 marta 2016 se lečila ..3 meseca …dr nije bio u pravu da će živeti 1gid ..zmtsl je za 3 meseca….isti dan je preminuo i Marinko Madzgalj od iste bolesti ….
  Tako da nije to od sepse vec pankreas je mnogi opasan….

 2. Pavle says

  To su posledice NATO agresije i sve nas to čeka dok nato lobisti rade protiv svog naroda.

 3. Artur says

  Rak pankresa je smrtonosna dijagnoza.Sve se završi za godinu dana +-.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.