Venčali se princ Vilijam i Kejt Midlton

Princ Vilijam i Kejt Midlton venčali su se pred oko 2.000 zvanica i tako krunisali 10-godišnju vezu. Samo za ovu priliku u London su doputovali turisti iz celog sveta, a mnogi su čak i kampovali na ulicama Britanske prestonice u nadi da će moći da vide mladence.

Kada je reč o komentarima venčanja, u centru pažnje je i dalje venčanica princeze Kejt. Novinarka Gardijana kaže da je izbor Sare Barton za dizajnerku haljine velika stvar za britansku modnu industriju, dok Dejli telegraf piše da je haljina bila božanstvena, moderna i bajkovita.

Karl Lagerfeld već je rekao da je Kejtina haljina bila lepša i veličanstvenija od one koju je na venčanju nosila Vilijamova majka Lejdi Di.

Mladenci su se u otvorenoj kočiji odvezli do Bakingemske palate odakle su sa balkona pozdravili posmatrače ceremonije.

Svečanosti je prisustvovalo oko 1.900 zvanica, među kojima i srpski pretendent na presto Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom. Ceremoniju je na ulicama grada pratilo oko milion ljudi, dok je direktan TV prenos u svetu gledalo, po procenama, dve milijarde ljudi.

Venčanju su prisustvovali britanska kraljica Elizabeta Druga i njen suprug vojvoda od Edinburga, princ Čarls sa suprugom Kamilom, i nevestini roditelji Majkl i Kerol. Kumovi su bili, sa mladoženjine strane, njegov mladji brat princ Hari a sa nevestine njena sestra Filipa.

Venčanju su prisustvovali članovi kraljevskih kuća, državni i politički zvaničcnici, ali i mnoge sportske i muzičke zvede, poput Dejvida Bekama sa suprugom Viktorijom i Eltona Džona sa supružnikom Dejvidom Fernišom.

Slavlje se nastavlja svečanim ručkom koji za 650 zvanica u Bakingemskoj palati priredjuje kraljica Elizabeta Druga, potom večerom za 300 zvanica koju priredjuje princ Čarls. a završava balom.

Pogledajte još