Bogdanović od Fejtovog naslednika očekuje saradnju

BEOGRAD, 30. aprila 2011. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je u subotu da od budućeg predstavnika Evropske unije na Kosovu očekuje uravnoteženiji pristup prema Pokrajini i samim tim komunikaciju sa Beogradom koja do sada nije postojala.

"Očekujem da će budući predstavnik medjunarodne zajednice imati uravnoteženiji pristup prema Kosovu. Smatram da ćemo na taj način imati i komunikaciju i zajedno saradjivati i rešavati te probleme", rekao je Bogdanović agenciji Beta povodom isteka mandata specijalnog predstavnika EU na Kosovu Pitera Fejta.

"Sa Piterom Fejtom nismo imali nikakvu komunikaciju, ne samo zato što je on jako zagovarao nezavisnost Kosova već i zato što su njegovi stavovi, retorika i pristup rešavanju problema bili neprihvatljivi za srpsku zajednicu", kazao je ministar.

Bogdanović je ocenio da to što Fejtu nije produžen mandat, koji ističe u subotu ne vidi kao zaokret u politici EU koji bi se ogledao u statusnoj neutralnosti, već kao personalnu promenu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.