El Hispano

Sve bogatiju beogradsku gastro scenu, obogatio je još jedan restoran španske kuhinje, koji je juče otvoren na Oblićevom vencu. Za uživanje u malim zalogajima, uz dobra vina, restoran „ El Hispano“.

Ušuškan u samom centru grada ovaj restoran predstavlja pravi raj za hedoniste jer obuhvata prostor od 360 kvadratnih metara koji je podeljen u tri zone. Prva zona je tapas bar u kome se prodaju i služe vina i pršute, druga je lounge bar za opuštanje, koja ima 24 mesta i treća zona je restoran kapaciteta 47 mesta za sedenje.

U moderanom enterijeru koji dočarava atmosferu španske koride i flamenka, možete uživati u autentičnim specijalitetima sa ovog podneblja. Kuhinje je otvorena, pa ukoliko želite možete i posmatrati dok vam pripremaju vaš omiljeni specijalitet.

Gotovo sve namirnice i začine koje koriste za pripremu hrane uvoze direktno iz Španije. Za potpun gurmanski ugođaj, restoran ima izuzetnu selekciju pršuta i manchego sireva koji uz iberijske bademe i kvalitetna vina služe da zagolicaju maštu pravih hedonista.

Posebno su ponosni što nude iberijsku pršutu visokog kvaliteta joselito.

Paelje, tapasi, gaspaćo, riblji specijaliteti i tortilje su samo neka od jela zavodljive mediteranske kuhinje koja ovde možete jesti..

Vinska karta obiluje vinima sa plantaža Kastilje, Katalonije, Andaluzije, Rioje, Ribere del Duero i ostalih regija, stižu i najbolja vina.

Španska izreka “Jedi kada piješ i pij kada jedeš” govori o njihovom temperamentu i dinamici života. Za Špance hrana nije samo puko punjenje stomaka, već je i povod za druženje i lepe trenutke provedene sa porodicom i prijateljima.

Sada imate ideju gde da provedete lep dan., jer su vrata restorana “El Hispano” širom otvorena za Vas!

Tekst: M.M

Pogledajte još