fbpx

Poginuo Gadafijev najmlađi sin i troje unučadi, Gadafi preživeo

Gadafijev sin Said al-Arab (29) bio je civilno lice i student u Nemačkoj, rekao je portparol.

Libijski zvaničnici su novinare odveli do kuće koja je pogođena sa najmanje tri rakete. Krov kuće, koja se nalazila u luksuznom kvartu Tripolija, u potpunosti je uništen na nekoliko mesta, gde se vide delovi čelične konstrukcija kako vise između komada betona.

Da je ovo istina potvrdila je i libijska državna televizija, putem koje se obratio vladin portparol Musa Ibrahim, koji je novinare sproveo kroz razorenu vilu.

- Ovo je bio direktan atentat na prvog čoveka naše zemlje, ali on je prošao nepovređen, kao i njegova supruga. Nažalost, u napadu su poginuli njegov sin i troje unučadi. Zgrada je skoro cela uništena, a jedna je bomba još uvek unutra jer nije eksplodirala tokom napada - rekao je Ibrahim.

Komandant operacija NATO-a u Libiji, kanadski general-potpukovnik Šarl Bušar, rekao je da je komandni centar bombardovan u okviru strategije koja ima za cilj da se unište Gadafijevi kapaciteti za planiranje i izvođenje napada na civile.

"Sve mete NATO-a su vojne i jasno su povezane sa sistematskim napadima Gadafijevog režima na civile. Mi ne gađamo pojedince. Čuo sam za nepotvrđene medijske izveštaje da su neki članovi Gadafijeve porodice možda poginuli. Mi žalimo zbog toga, a naročito zbog gubitka žitova nevinih civila, kaže Bušar.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.