NAVIKE OTKRIVAJU MNOGO O VAMA: Nije svejedno šta radite posle seksa

Neki partneri vole da se dugo maze, drugi odmah odlaze na počinak, treći ustaju da nešto gricnu ili popiju, četvrti - odlaze kući. Ali, da li to pravi neku razliku u dugoročnim odnosima? Prema istraživanjima, da!

Ako uzmete u obzir novu studiju objavljenu u američkom izdanju Archives of Sexual Behavior, u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina ispitanika, što više vremena parovi provode ležeći jedno drugom u naručju ili na drugi način izražavaju fizičku naklonost nakon seksa, to je njihov odnos jači!

Učesnici su pitani o vremenu koje obično provode „posle seksa“, predigre i same intimnosti – i koliko su trenutno zadovoljni svojom vezom. Ispostavilo se da što više vremena ljudi provedu na postseksualnim maženjima, to su zadovoljniji svojim životom. I ovo važi i za žene i za muškarce.

U drugoj studiji, istraživači su procenili 101 par (od kojih je 94% bilo heteroseksualno) tokom tri meseca. Prve tri nedelje, učesnici su svakodnevno ispitivani o njihovom seksualnom životu, što je uključivalo sva ista pitanja kao u prvoj studiji. Tri meseca kasnije, od učesnika je zatraženo da još jednom odgovore na pitanja o zadovoljstvu vezom.

Ispostavilo se da su u danima kada su parovi malo više vremena provodili u interakciji nakon intemnih odnosa. prijavili da su zadovoljniji i seksom i partnerom.

Interesantno je da rezultati nisu zavisili od pola ispitanika.

Izvor: Prva.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još