fbpx

Rok za Telekom Austrije ističe 4. maja

BEOGRAD, 2. maja 2011. (Beta) - Kompaniji Telekom Austrija u sredu 4. maja ističe rok da popravi ponudu za kupovinu Telekoma Srbija.

Vlada Srbije je dva puta produžavala rok austrijskoj kompaniji da popravi ponudu za kupovinu Telekoma Srbija, kako bi ispunila uslove za pregovore o potpisivaju kupoprodajnog ugovora.

Rok je prvi put produžen 29. marta, a drugi put 12. aprila. Kako je vlada saopštila, drugi put je odluka doneta na zahtev Telekoma Austrija (www.telekomaustria.com).

Minimalna cena koju je vlada odredila za preuzimanje 51 odsto kapitala Telekoma Srbije je 1,4 milijarde evra, a Telekom Austrija je ponudio cenu od 950 miliona evra i 450 miliona evra za investicije.

Telekom Austrija je jedini dostavio ponudu za kupovinu srpskog Telekoma, a iz Vlade Srbije stižu uveravanja da ta kompanija neće biti prodata ispod minimalne utvrdjene cene. U protekle dve nedelje vodjeni su pregovori predstavnika Vlade Srbije i Telekoma Austrija, ali ni jedna strana nije želela da objavi koje ponude su na stolu i da li očekuje da će biti postignut dogovor.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.