Dobićemo avansno profit za 15 godina

BEOGRAD, 2. maja 2011. (Beta) - Bivša ministarka telekomunikacija Srbije Jasna Matić izjavila je da nije loš trenutak za prodaju Telekoma i da bi se prodajom avansom uzeo profit za narednih 15 godina

Matićeva, koje je državna sekretarka za Digitalnu agendu, rekla je za TV B92 da izjave protivnika prodaje Telekoma da će se boriti svim sredstvima protiv toga i da će je, ako dodju na vlast, poništiti, spuštaju cenu kompanije.

Ona je dodala da je to i jedan od razloga što je Telekom Austrija ostao jedini ponudjač, jer ima iskustvo u Srbiji i može da proceni koliku težinu ima nečija izjava.

Komentarišući nezvanične ocene da će Telekom Austrija kupiti 30 odsto akcija domaćeg operatera po ceni od 840 miliona evra, Matićeva je rekla da joj to deluje relativno verovatno. "Za 51 odsto tražili smo 1,4 milijardu evra, a za 30 odsto kompanije 840 miliona bi bila otprilike odgovarajuća proporcija", kazala je Matićeva.

Ona je rekla i da joj je mirna savest jer je telekomunikacino trzište u Srbiji potpuno spremno za promenu vlasnika, pošto više zakonski nema monopola.

Pogledajte još