Vlada demantuje da je prodato 30 odsto Telekoma

BEOGRAD, 2. maja 2011. (Beta) - Spekulacije koje su se pojavile u medijima da je 30 odsto Telekoma Srbija prodato Telekomu Austrija za 840 miliona evra apsolutno nisu tačne, saopštila je u ponedeljak radna grupa Vlade Srbije zadužena za prodaju dela akcija Telekoma Srbija.

Kako je navedeno u saopštenju, Vlada Srbije i njena radna grupa za praćenje i koordinaciju u vezi sa prodajom dela akcija Telekoma Srbije pravovremeno su javnost obaveštavale o svakom koraku koji je preduzet u procesu prodaje 31 odsto akcija Telekoma Srbija čiji je vlasnik Republika Srbija i 20 odsto čiji je vlasnik grčka telekomunikaciona kompanije OTE.

Minimalna utvrdjena cena ispod koje se neće prodavati 51 odsto akcija Telekoma Srbija je 1,4 milijarde evra, saopšteno je.

Radna grupa Vlade za prodaju Telekoma Srbija podseća da je Telekomu Austrija na njihov zahtev, u skladu sa uslovima iz tenederske dokumentacije, dat dodatni rok od 15 dana za poboljšanje ponude, koji ističe 3. maja odnosno 4. maja kada je prvi radni dan nakon prvomajskih praznika.

"Nakon toga, Vlada Srbije će razmotriti ponudu i obavestiti gradjane o konačnoj odluci o prodaji dela akcija Telekoma", navedeno je u saopštenju.

Pogledajte još