PRVI NA ZAPADNOM BALKANU: Beograd postaje centar industrijske revolucije

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće sutra u Ženevi, gde će sa zvaničnicima Svetskog ekonomskog foruma (WEF) biti potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, prvog takvog u regionu Zapadnog Balkana. Premijerka će u sedištu Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi, imati bilateralni sastanak sa osnivačem i izvršnim direktorom Klausom Švabom i predsednikom Foruma Borgeom Brendeom.

Nakon toga, biće potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, koji će biti šesnaesti u mreži centara foruma u svetu i prvog u regionu Zapadnog Balkana.

U ime Vlade Srbije, Sporazum će potpisati direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, u prisustvu premijerke Brnabić i zvaničnika Svetskog ekonomskog foruma.

Fokus u radu Centra biće na veštačkoj inteligenciji i bioinženjeringu, a to je veliko priznanje za sve što je do sada urađeno na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje.

Centar će, prema njenim rečima, početi sa radom 1. marta i biće povezan sa sličnim centrima koje Svetski ekonomski forum ima u svetu.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.