Real veruje u čudo u Barseloni!

Barselona je favorit ne samo zbog pobede u prvom meču, već i zbog toga što će Real biti bez suspendovanih defanzivaca Pepea i Serhija Ramosa, kao i trenera Žozea Murinja, koji je isključen u prvom meču.

Očekuje se još jedan meč pun čarki, pošto su oba tima grubo optužila jedan drugog disciplinskoj komisiji UEFA posle prve utakmice.

Real je naveo da su igrači Barselone Danijel Alveš, Pedro Rodriges i Serhio Buskets odglumili povrede da bi iznudili kartone u prvom meču.

Murinjo je prijavljen zbog komentara o treneru Katalonaca Pepu Gvardioli, koga je optužio da je osvojio Ligu šampiona 2009. Godine posle "skandaloznih dešavanja na Stamford bridžu" kada Čelsiju nije dosuđeno nekoliko penala.

Portugalski trener kritikovao je i sudiju prvog meča Volfganga Štarka, za koga je tvrdio da je favorizovao Barselonu i u prošlogodišnjem polufinalu, kada je Murinjo vodio Inter. Italijanski tim tada je bio uspešniji i na kraju osvojio trofej.

Real je na svom sajtu objavio snimak u kome je pozvao sudiju Franka de Blekerea "da ne veruje Barseloninom pozorištu". Madridski klub je optužio i Busketsa da je njegovom igraču Marselu vikao "majmune".

Očekuje se da će UEFA kasnije danas odlučiti da li će neki od igrača biti suspendovan za sutra.

Kada se te stvari izuzmu, Murinjo je još posle prvog meča rekao da je njegov tim eliminisan. Trener je uprkos tome odmarao Kristijana Ronalda u prvenstvenoj utakmici za vikend, koju je njegov tim izgubio sa 3:2.

Barselona takođe ima problema sa povredama, kao i pred prvu utakmicu. Andres Inijesta je neizvestan, kao i Gabrijel Milito koji se povredio u subotnjem porazu od 2:1 od Sosijedada. Tim će biti bez Erika Abidala i Adrijana, ali bi mogao da se vrati Maksvel.

Barselona je subotnjim porazom prekinula niz od 31 uzastopne pobede u prvenstvu, što je samo jedna manje od ligaškog rekorda. Igrači su posle priznali da su mislili na duel sa Realom.

"Ono što se desilo bila je lekcija. Kao i svi timovi, i mi možemo da izgubimo. Izlazimo iz složene situacije", rekao je Gvardiola.

Vezni igrač Madriđana Kaka rekao je da ekipa ne može da se ne bori.

"Nadamo se da ćemo odigrati veliku utakmicu. Verujemo da možemo da uspemo. Real nikad ne može da prestane da se bori", rekao je Kaka.

Pobednik će igrati u finalu 28. maja na Vembliju. Očekuje se da će drugi finalista biti Mančester junajted, koji je u prvom meču u
gostima pobedio Šalke sa 2:0.

Pogledajte još