NIJE ZA SVAKOG: Ruski manikir - trend koji je osvojio svet i izazvao brojne kontroverze

Ruski manikir je trend koji je osvojio svet, ali isto tako probudio mnoge kontroverze.

Ruski manikir nije novost u beauty svetu. Naziv ruski manikir ne znači ništa revolucionarno drugačije - u njegovom kreiranju koriste se iste boje, šare i ukrasi kao i kod bilo kog drugog manikira, ali sama tehnika rada se razlikuje. Kod ruskog manikira posebna pažnja se posvećuje zanokticama jer je navodno u njima ključ dugotrajnog manikira. Naime, prilikom pripreme noktiju za boju, nadogradnju ili izlivanje, zanoktice se detaljno skraćuju i uklanjaju električnom turpijom kako bi nokatna ploča bila duža, a samim tim prostor za nanošenje boje veći. Što je boja bliža zanokticama, to će manikir duže trajati u smislu da će izraslom noktu biti potrebno više vremena da se prikaže. Doterani na ovaj način, nokti će izgledati odlično čak tri do četiri nedelje, iako ćete za taj rezultat u salonu morati da provedete dva do tri sata.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Najveći problem u vezi sa ovim manikirom jeste sama tehnika rada koja budi razne kontroverze. Jer, zanoktice i "višak kožice" oko nokta su ti koje štite nokat, a ako se uklone, i to ovako grubo, može doći do raznih infekcija, oštećenja i oboljenja noktiju, naročito ukoliko je ruski manikir rađen u nehigijenskim uslovima.

Zato, iako izgleda lepo i gotovo savršeno, ruski manikir možda neće odgovarati svakom tipu noktiju, posebno osetljivim i slabim noktima, a ako želite da isprobate ovakav način stilizovanja noktiju, obavezno pronađite salon od poverenja.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još