MAJKE GURAJU SINOVE DA BUDU GRUBIJANI: Biljana Srbljanović javno prozvala Svetlanu Ražnatović, Ceca joj nije ostala dužna

Biljana Srbljanović prozvala je pevačicu Cecu Ražnatović dok je govorila o položaju žena u našem društvu.

Tom prilikom je uporedila očekivanja društva sa viđenjem i tumačenjem Bogorodice u hrišćanskoj veri.

- Mi Presvetu Bogorodicu poštujemo kao majku Boga. Njeno materinstvo, njeno telo koje je nevino rodilo Isusa, mi poštujemo. Zato kada danas vide ženu u šortsu kažu: "Vidi ona ima dete". Pa šta ima ako ima dete? Ona mora da bude slika Bogorodice, još i da uzleti u nebo - istakla je Srbljanovićeva tokom gostovanja u "Ona se budi".

- Kad se Bogorodici Isus obrati, kada prvi put treba da napravi čudo na svadbi u Kani... Ona ga pre toga drma i kaže mu: "Nema više vina." On joj, bukvalno ovako kaže: "Šta hoćeš, ženo? Moje vreme još nije došlo." To je taj odnos koji se preslikava u odnosima sinova i majki. Pogotovo u patrijalhalnim sredinama. Mali je baraba, neka muško je. Pobio se, bolje da se pobio, nego da plače kao devojčica.

- To je model kod nas, isto kao kada vidimo udovicu Ražnatović i njen sin ili sve druge koje imaju poznatu decu kriminalce ili su sa kriminalcima napravile decu. To je taj odnos, mama je tu da ga voli i voli što je takav i on kada uvredi, na majci je to da proguta. Mame guraju sinove da budu grubijani, ali ipak su one keve, pa će do kraja biti zaštićene. Za mamu sve! - izjavila je Biljana Srbljanović.

Tim povodom oglasila se Ceca Ražnatović i žestoko odbrusila Biljani Srbljanović.

- Gospođo Srbljanović, bilo bi divno da se ne bavite pre svega mojom porodicom, a posebno u kontekstu nagađanja, polu-laži i laži. Nego da vaši javni nastupi budu vezani za vaš rad, vašu političku karijeru ili ne daj Bože nešto treće. Mogla bih da pomislim šta je razlog i šta vam je toliko pomutilo svest, pa takve stvari i gluposti pričate. Ali bih se tada ja bavila onim što upravo činite vi, nagađanjima, istinama ili lažima. Tako neka svako zaključi šta mu je drago, a molim vas moju porodicu i mene ostavite na miru. I da kada je zdravlje u pitanju, bolje da nam se deca bave sportom nego da ih policija hapsi pored kontejnera dok kupuju drogu od dilera. Pročitala sam, cenjena profesorko, da ste imali takvo iskustvo i ostala šokirana - poručila je Svetlana.

Izvor: Novosti
Foto: Color Press Group/Arhiva

Pogledajte još