Zvezda dovodi napadača iz Brazila, odlazi Jevtić

Crvena zvezda će pokušati da se oslobodi pojedinih igrača, takođe i da se pojača, u čemu bi ključni čovek kao i zimus trebalo da bude Dejan Petković Rambo, koji završava karijeru u Brazilu.

Tokom boravka bivšeg člana crveno–belih u Beogradu, zbog premijere dokumentarnog filma "O Gringo" Darka Bajića, bilo je upravo reči o potencijalnim pojačanjima, s obzirom da su njegove preporuke pre pet meseci urodile plodom.

Jer, Rambo je imao važnu ulogu u decembru, prilikom angažovanja Evandra i Borhe, za koje se na Marakani smatra da su opravdali očekivanja u prvih šest meseci. Za razliku od većine Južnoamerikanaca, koji su poslednjih godina prodefilovali kroz Crvenu zvezdu.

Sa imenima se još ne barata, ali je izvesno da će čelnici crveno-belih u Brazilu potražiti, pre svega, rasnog golgetera. Trenutno drugoplasirani tim Super lige imao je ove sezone problem sa efikasnošću (manje od dva gola po meču), tako da je procena da je za sledeću sezonu potrebno osvežiti napad.

Tim pre što postoji mogućnost da posle dve sezone ode Aleksandar Jevtić, za kojeg Zvezda traži oko milion evra. Možda čak i prvi strelac Andrija Kaluđerović u slučaju dobre ponude.

Sve će biti jasnije početkom juna, kad bi u Brazil trebalo da otputuje sportski direktor Ivan Adžić, ponovo u društvu menadžera Bobana Petkovića, inače rođenog brata slavnog Ramba.

U svakom slučaju, novajlije će morati da budu bolje od dosadašnjih rešenja, a u tome bi trebalo da pomogne i generalni sponzor Gasprom, koji će mimo važećeg ugovora izdvojiti posebna za pojačanja za sledeću sezonu.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još