Kalderon izgrdio Murinja i igrače!

Barselona je eliminisala Real Madrid u polufinalu Lige šampiona ukupnim rezultatom 3:1. Sinoć su ekipe igrale nerešeno 1:1, a prošle nedelje u prvom meču Barselona je na Santjago Bernabeu pobedila sa 2:0 golovima Lionela Mesija.

Polufinalne utakmice dva najveća španska kluba pratila je napeta atmosfera kojoj je doprinelo ponašanje trenera, igrača, navijača i funkcionera klubova.

Murinjo je isključen u prvoj utakmici jer je protestovao zbog crvenog kartona koji je dobio Pepe, zbog starta nad Danijem Alvešom, a zbog izjava posle utakmice biće kažnjen.

"Njegove izjave nanele su štetu Real Madridu", rekao je Kalderon za Bi-Bi-Si.

Murinjo je rekao da sudije planski pomažu Barseloni i da njegova ekipa nema nikakve šanse u polufinalu. On zbog suspenzije nije sinoć predvodio ekipu u revanšu, ali su ga u oštrim komentarima zamenili igrači.

Kapiten Iker Kasiljas rekao je da je Real oštećen jer mu je poništen gol Gonzala Iguaina, dok je Kristijano Ronaldo rekao da je za njegov klub revanš utakmica četvrti nastavak filma "Nemoguća misija".

"Sledeće godine mogu odmah da dodele trofej Barseloni. Moramo da živimo sa nepravdom", rekao je Ronaldo.

Kalderon je kritikovao igrače i trenera Real Madrida zbog ponašanja.

"Veliki klubovi ne bi trebalo da krive sudije za svoje greške ili svoje poraze. Poslednje dve godine uložili smo 400 miliona funti kako
bismo ojačali tim, pa ako izgubite ne smete da krivite povrede, lošu sreću, sudije, ne smete nikoga da krivite", rekao je Kalderon.

"Ako izgubite morate da čestitate protivniku i to je sve. Neprihvatljivo je ono što je Murinjo pričao o sudijama i Uefi", dodao je on.

Pogledajte još