Rasprava o finansiranju stranaka u maju

BEOGRAD, 5. maja 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je u četvrtak da će Zakon o finansiranjupolitičkih aktivnosti biti na dnevnom redu sednice u maju jer gatreba razmatrati u redovnom postupku, posle javne rasprave.

"Može se dogoditi da čak i prekinemo sednicu koju ćemo danaspočeti pa da ga donesemo, ali ipak nakon javne rasprave. Volela bihda bude tako, ali će se o tome naravno poslanici danas izjasniti, jerja taj predlog moram staviti na dnevni red", kazala jeDjukić-Dejanović novinarima.

Prema njenim rečima, predloženi zakon je izuzetno značajan jer prviput reguliše oblast koja je delikatna i "iza koje može bitimogućnosti za korupciju".

"To jeste zakon koji se možda može popraviti našim amandmanima.Treba da odmerimo koja je to količina novca koja u teškoj ekonomskojkrizi pripada političkim strankama", kazala je predsednica i dodalada će se u raspravi razgovarati o tome da li su ti finansijskiparametri realni.

Djukić-Dejanović je kazala da je važno da se u javnoj raspravučuje mišljenje stručnjaka i predstavnika nevladinog sektora kojemože da pomogne poslanicima da pripreme što bolje amandmane za štaje, navela je, potrebno vreme.

Pogledajte još