Mere za podrške agraru sledeće nedelje

BEOGRAD, 5. maja 2011. (Beta) - Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je u četvrtak da bi naredne sedmice trebalo da budu predstavljene mere agrarne politike koje će poljoprivrednicima omogućiti jeftina sredstva, a pre svega kredite za razvoj stočarske proizvodnje.

Petrović je nakon učešća na donatorskoj konferenciji u Beogradu o podršci razvoju seoskih prekograničnih opština na zapadnom Balkanu, kazao da je "nedopustivo da strukturno učešće stočarstva, kao bazne grane poljoprivrede, u ukupnom srpskom agraru iznosi 28,3 odsto", što je dvostruko manje od potrebnog.

"Razlika je toliko velika da ne možemo da je premostimo za godinu dana, ali moranmo da krenemo u tom pravcu", rekao je on i najavio mere podrške poljoprivredi, ali nije žele da navodi detalje.

Petrović je dodao i da će se Vlada Srbije truditi da budžetskim sredstvima omogući podizanje kvaliteta seoske infrastrukture i nivoa prosvetnog i zdravstvenog standarda, kako bi bio sličan onome kakav postoji u gradskim sredinama.

Pogledajte još