fbpx

Vlada precenila vrednost Telekoma

BEOGRAD, 5. maja 2011. (Beta) - Saradnik Instituta za tržišna istraživanja Saša Djogović ocenio je u četvrtak da je jedan od razloga što će tender za privatizaciju Telekoma Srbija propasti to što je vlada precenila njegovu vrednosti imajući u vidu trenutno stanje na tržištu.

Navodeći da je on bio protiv privatizacije domaće telekomunikacione kompanije, Djogović je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao i da proces privatizacije nije bio transparentan, ali da je bilo dosta i otpora privatizaciju u javnosti, što je dovelo do toga da tender bude neuspešan.

Djogović je kazao da ne vidi nijedan starateški razlog za privatizaciju Telekoma, navodeći da je domaćoj telekomunikacionoj kompaniji potrebna profesionalizacija menadžmenta i depolitizacija.

"Kada je reč o tekućem poslovanju i daljem investiranju na postojećim tržištima vlada ne bi trebalo da se meša, već da prepusti još veći deo profita koji ostvaruje Telekom da se ulaže u nove tehnologije, čime bi kompanija zadržala korak sa konkurencijom", ocenio je Djogović.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.