IMAM TRAUMU ZA CEO ŽIVOT, ZATRAŽILA SAM STRUČNU POMOĆ: Petra Divac progovorila o skandalu sa Nišom Saveljićem

Petra Divac, ćerka proslavljenog košarkaša Vlada Divca, našla se nedavo u centru skandala u koji je umešan nekadašnji fudbaler Niša Saveljić.

Petra je sad otkrila šta se desilo u restoranu bivšeg košarkaša Dejana Bodiroge i do kakvog je incidenta došlo sa Saveljićem.

- Glavni razlog mog saopštenja je da dam glas najpre sebi, a i svim devojkama i ženama koje su dozivele ili doživaljaju seksualno nasilje ili seksualno uznemiravanje koje žene jako dobro razumeju da ostavlja traume za ceo život. U trenutku kada se meni ovo desilo imala sam 21 godinu. Desilo se u mojoj kući, gde sam bila sa roditeljima u tom trenutku, gde sam se osećala i najsigurnije i najzaštićenije. Poruke neprimernog sadržaja mi je slao otac mog druga, i poznanik mog oca sa kim ima i puno zajedničkih prijatelja - navela je Petra.

- Iako ja nisam odgovarala na njegove poruke, on je nastavio da piše. Toliko je bilo sve traumatično i mučno da sam pomoć zatražila kod psihologa koja me je posavetovala da sačuvam sve poruke, jer sigurno mu ovo nije prvi put, i u slučaju da nekome budu potrebne kao dokaz na sudu. U ovakvim situacijama većina žena od šoka počinje da se oseća krivim i da razmišljaju i da se ispituju da nisu svojim stavom izazvale takvu reakciju. On je za mene bio autoritet i ja sam njega gledala sa poštovanjem i poverenjem, a on je to zloupotrebio. Posle nekoliko seansi sam dobila hrabrost da mogu da kažem svojim roditeljima, jer ne govoreći njima sam htela na neki način i njih da zaštitim - izjavila je ona i dodala:

- Posle toga me je zvao i slao govorne poruke u kojima je pokušavo da mi objasni da nisam razumela i insistirao da mu odgovorim na pozive, gde je takođe govorio da će sam sebe da kazni za to što je uradio. Ja mu nisam odgovorala, onda je počeo da zove moju majku i da sličnim sadržajem ubeđuje i nju da nisam dobro razumela. Kad je ovo izašlo u javnost ja i moja porodica smo dobili poruke od više devojaka i žena koje su doživele slično iskustvo kao i ja sa njegove strane. Meni je žao zbog njegove dece, jer sve najlepše imam da kažem o njima, njegov sin je meni poslao poruku, izvinio se i ogradio od ponašanja svog oca u ime sebe, svoje sestre i njihove majke. Svesna sam da ovo nikada ne bi došlo u javnost da nisam ćerka svog oca. Ali iako mi ne prija što je izašlo u javnosti, jer mi vraća traume, želim onda da iskoristim da budem glas za sve druge devojke da koliko god je neprijatno one nisu krive, i da obavezno kažu svojim roditeljima i da potraže adekvatnu pomoć. I ako nažalost veći deo društva i dalje ne vidi koje posledice ovo izaziva kod žena. Kada sam ga letos srela, u Porto Montenegru, gde je sedeo i smejao se, iako sam bila sa svojim dečkom osetila sam strah i veliku neprijatnost. I ako znam da bi moj dečko bio tu da me zaštiti, želela sam da se vratim kući. Pomislila sam kako nije fer da on nema nikakvu posledicu za svoje ponašanje, a da je meni ostala trauma za ceo život. Na temu ovoga ovo je moja zadnja izjava i ovim želim da sve ovo ostavim iza sebe.

Izvor: Blic.rs
Foto: Foto: ana_divac/Instagram

Pogledajte još