Zvezda na Karaburmi, Vojvodina u Čačku

Izabranicima Roberta Prosinečkog je pobeda na Karaburmi potrebna kako bi sačuvali kakve-takve šanse u borbi za titulu prvaka sa vodećim Partizanom.

Crveno-beli su u prošlom kolu savladali kulski Hajduk, dok je OFK Beograd izgubio od Smedereva.

Vodeći tim lige Partizan večeras dočekuje BSK Borču, ekipu sa kojom je u jesenjem delu šampionata lako izašao na kraju i pobedio sa 3:0.

Vojvodina koja je na trećem mestu tabele, matematički još ima šanse u borbi za titulu, a da bi tako i ostalo moraće da savlada domaći Borac.

Čačani su u prošlom kolu u Subotici iznenadili domaći Spartak i pobedili sa 2:1, dok je Vojvodina u derbiju 25. kola savladala Rad sa 2:0.

Fudbaleri Rada su u padu forme i nisu zabeležili pobedu od 9. aprila i duela protiv OFK Beograda. Uprkos tome, "građevinari" su sačuvali četvrto mesto na tabeli i bodovi u nedelju protiv Smedereva mogli bi mnogo da im znače u borbi za mesto koje vodi u Evropu.

U prošlom kolu ekipa Rada izgubila je od Vojvodine, dok je Smederevo
bilo bolje od OFK Beograda sa 1:0.

Poslednjeplasirani Čukarički u nedelju će gostovati kod Metalca koji, za razliku od tima sa Banovog brda, još ima šanse da izbori opstanak u Super ligi.

Još jedan tim koji se bori za očuvanje superligaškog statusa, Hajduk iz Kule dočekaće Jagodinu, ekipu koja je bliža sredini nego donjem delu tabele.

U duelu ekipa iz "zlatne" sredine tabele, Sloboda Sevojno će u Lučanima dočekati ekipu ivanjičkog Javora, dok će Inđija važne bodove za opstanak tražiti u duelu protiv Spartaka.

Utakmica Partizan-BSK igra se večeras, OFK Beograd i Crvena zvezda sastaju se u subotu od 15 sati, a dva sata kasnije na programu su još dva meča. U nedelju se igraju poslednje tri utakmice 26. kola Super lige.

Pogledajte još