KAKO SE OSLOBODITI STRAHA U POSLOVNOJ KOMUNIKACIJI NA ENGLESKOM JEZIKU

U današnje vreme znanje engleskog jezika je postalo obavezno, posebno ako govorimo o poslovnom svetu. Neretko se događa da se celokupna poslovna komunikacija odvija na engleskom jeziku, pa je utoliko strah od neuspeha i grešaka veći, jer svako od nas želi da ostavi dobar utisak na kolege i poslovne saradnike. U nastavku ćemo vam objasniti na koji način se možete osloboditi treme kada je u pitanju poslovna konverzacija na engleskom jeziku.

KOMUNICIRAJTE TEČNO NA ENGLESKOM JEZIKU U POSLOVNOM OKRUŽENJU

Nije lako osloboditi se straha i progovoriti tečno na engleskom jeziku; ipak, postoji nekoliko načina da se opustite i uvežbate poslovnu konverzaciju na engleskom. Neki od njih su:

• Izdvojite najčešće termine koji se pojavljuju u vašoj branši i prevedite ih na engleski, pokušajte usmeno da objasnite svaki od njih i dobro ih uvežbajte;

• Kada je pred vama neki dokument, probajte za sebe usmeno da ga prevedete na engleski, bila to faktura, ugovor ili i-mejl;

• Slušajte emisije koje se tiču vašeg posla na engleskom jeziku; možete ih pronaći na internetu – pratite kako izvorni govornici izgovaraju termine na engleskom jeziku;

• Vežbajte sa kolegama, odvojite pola sata dnevno da celu međusobnu komunikaciju prebacite na engleski jezik.

Ovi saveti zahtevaju vreme i dosta samostalnog rada i posvećenosti, ali ukoliko ste istrajni, vežbom ćete se osloboditi treme i straha od greške.

Ipak, ukoliko želite na nešto brži način da dođete do rezultata, odlično rešenje je kurs EQUILIBRIO – Obrazovnog sistema ENGLESKI BIZ EXPRESS.

ŠTA PREDSTAVLJA KURS KONVERZACIJSKOG POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA ENGLESKI BIZ EXPRESS?

Poslovni engleski BIZ EXPRESS je kratak i efikasan ONLINE kurs poslovnog engleskog jezika, posebno osmišljen za brzo sticanje i razvijanje veština poslovne komunikacije na engleskom jeziku.

Kurs predstavlja kombinaciju najpotrebnijih tema i jezičkih veština kada je u pitanju komunikacija na engleskom jeziku u poslovnom okruženju. Ovim se obezbeđuje praktičnost i primenjivost sadržaja obrađivanog tokom kursa na radnom mestu.

Idealna kombinacija potrebnog gradiva i optimalnog trajanja kursa će vam uštedeti vreme i novac. Ovaj kurs traje 5 nedelja u terminima koji su prilagođeni zaposlenima (poslepodnevni i večernji termini), časovi se održavaju online, u malim, mentorskim grupama, a EQUILIBRIO – Obrazovni sistem trenutno ima akcijsku ponudu sa čak 50% popusta.

Ako ste zainteresovani za pohađanje specijalizovanog kursa BIZ EXPRESS, više informacija možete pronaći ovde:
www.stranijezici.com/ poslovni-engleski/

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još